Tömegverekedésbe és gyújtogatásba fulladt az eritreaiak fesztiválja Svédországban + videók

Az afrikai ország kormányának támogatói és ellenzői csaptak össze Stockholm egyik külvárosában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 03. 21:01
null
Stockholm, 2023. augusztus 3. Résztvevõk egy csoportját õrzik rendõrök a helyszín közelében 2023. augusztus 3-án, miután zavargás tört ki az eritreai kulturális fesztiválon Stockholmban. Személyi sérülés nem történt. Az 1990-es évek óta megrendezett fesztivál szervezõit ismétlõdõen bírálják az eritreai kormány iránt lojális vendégek meghívása miatt. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Ali Lorestani Fotó: Ali Lorestani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Verekedés tört ki Stockholm egyik külvárosában csütörtökön az eritreaiak fesztiválján, az összetűzés az aszmarai kormány támogatói és bírálói között robbant ki, hét ember megsebesült.

A svéd hatóságok tájékoztatása szerint a rendőrök igyekeznek helyreállítani a rendet Stockholm északnyugati körzetében, és már mintegy száz embert őrizetbe vettek, a közeli autópálya egyik szakaszát pedig lezárták, hogy a rendbontók ne tudjanak elmenekülni a helyszínről.

 

Az Expressen című svéd lap szerint a fesztivált az eritreai kormány támogatói szervezték, ám a rendezvény közelében több ezer, az aszmarai kormánnyal szemben álló eritreai gyűlt össze, akiknek a tüntetésére egyébként a hatóságok korábban szintén engedélyt adtak. A tüntetők megpróbáltak betörni a fesztiválra, és több sátrat szétszedtek, a kiérkező rendőröket pedig kövekkel dobálták meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.