Elon Musk keményen nekiment Soroséknak

A milliárdos szerint a Soros-szervezet nyilvánvalóan a nyugati civilizáció elpusztításán dolgozik.

2023. 09. 19. 12:39
MUSK, Elon
Párizs, 2023. június 16. Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a VivaTech elnevezésû innovációs konferencián Párizsban 2023. június 16-án. MTI/AP/Michel Euler Fotó: Michel Euler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soros-szervezet nyilvánvalóan nem akar mást, mint a nyugati civilizáció teljes pusztulását

– írta X-bejegyzésében Elon Musk. Az amerikai–dél-afrikai milliárdos egy felvételre reagált, amelyen az olasz hatóságok küzdenek az illegális migránsokkal Lampedusa szigetén. 

Olaszország hat hónapos szükségállapotot rendelt el, mivel a Soros György vezette invázió eszkalálódik

− írta a videót megosztó felhasználó. A posztoló ezt követően arról beszélt, hogy a szigetre az elmúlt héten naponta ötezernél is több illegális bevándorló érkezett, amellyel a hatóságok egyszerűen már nem tudnak mit kezdeni. Soros minden pénzét Olaszország ellen fordította az európai inváziójával – zárta szavait a felhasználó.

 

 

Egyre erősödő migrációs nyomás

Olaszországban valóban drámai a migrációs helyzet. A Giogia Meloni vezette olasz kormány éppen a hét elején döntött úgy, hogy kemény szigorításokat vezet be az illegális bevándorlók megfékezésére. Ennek keretein belül jól ellenőrizhető, kis lélekszámú településeken zárt táborokat hoznak létre a migránsoknak, amíg el nem bírálják menedékkérelmüket. Amennyiben nem jogosultak menekültstátusra, úgy rövid időn belül kitoloncolják őket az országból, vissza Afrikába. 

Nem érdemes az emberkereskedőkben bízni, akik rengeteg pénzért olyan hajózási eszközöket bocsátanak vízre, amelyek nem alkalmasak hosszú távú tengeri átkelésre. Ha illegálisan érkeztek az országba, akkor fogva tartunk, majd visszaszállítunk a hazátokba. Nem áll módunkban, hogy másként cselekedjünk

− húzta alá Meloni. Koalícióspartnere, a Liga párt elnöke, Matteo Salvini keményen bírálta az Európai Uniót: „Lampedusa megszállása azt mutatja, hogy az Európai Unió valójában nem létezik, süket és bűnrészes, magára hagyta a tagállamokat” – húzta alá a politikus.

A hétvégén egyébként a szigetre látogatott Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök, hogy Melonival tárgyaljon a migrációs helyzet megoldásáról, azonban a két vezető álláspontja szinte semennyit nem közeledett

Míg az olasz miniszterelnök a nyár elején az uniós belügyminiszterek által elfogadott migrációs paktumot bírálta, mely szerinte nem alkalmas az illegális bevándorlás megfékezésére, addig Von der Leyen továbbra is arról beszélt, hogy a migránsok számára biztonságos humanitárius folyósokat kell létrehozni, hogy ne kelljen az emberkereskedőkre bízniuk az életüket.

 

Valóban katasztrofális helyzetek

Idén júliusban az Origó riportere testközelből tapasztalhatta meg a lampedusai körülményeket, a helyiek beszámolóiból pedig jól látszik, hogy valóban súlyos helyzetek uralkodnak a szigeten. „Most már túl sokan jönnek, túl sokan vannak. De sajnos nem mi döntünk, megtesszük, amit meg kell tennünk, és elfogadjuk” – fogalmazott egyikük csalódottan a hírportálnak. A helybéliek megerősítették, hogy a migránsprobléma egyáltalán nincsen megoldva, és ez tovább rombolja, a sziget mostanra korántsem jó hírnevét. 

Az egyik helyi lakos azt állította, hogy évről évre kevesebb turista érkezik, szerinte idén már csak feleannyi, mint tavaly. És a helyzet folyamatosan romlik

Az Origó által megszólaltatott helyiek szerint éveknek, évtizedeknek kell eltelnie majd ahhoz, hogy a szigeten újra béke uralkodjon, s így visszatérjenek a turisták is. Mint mondták, a létrehozott hot spot csak látszatmegoldás, ugyanis van, hogy négyszer-ötször túlterheltebb, mint ahogyan tervezték. Ugyanakkor amíg az illegális bevándorlók tovább érkeznek a szigetre, a helyzet tovább romlik, a félelem pedig tovább erősödik a helyiekben és a turistákban egyaránt.

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója a VivaTech elnevezésű innovációs konferencián Párizsban 2023. június 16-án (Fotó: MTI/AP/Michel Euler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.