Már szavazott is az Európai Parlamentben Eva Kaili, a korrupcióval vádolt politikus

A Mandineren egy olvasói fotó is megjelent a brüsszeli korrupciós botrány egyik főszereplőjéről.

Forrás: Mandiner2023. 09. 12. 19:10
null
BELGIUM-POLITICS-JUSTICE-TRIAL-QATARGATE Fotó: SIMON WOHLFAHRT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eva Kaili, a korrupcióval vádolt görög szocialista politikus a nyár elején szabadult a házi őrizetéből, majd egy nagyinterjú keretein belül kifejtette, hogy a célja, hogy újra részt tudjon venni az Európai Parlament munkájában.  

Most egy fotó is van arról, hogy a politikus visszatért Strasbourgba. Ugyan már július végi plenáris ülésen is részt vett, ám a szeptember 12-én megtartott ülésen pedig már szavazott is. 

A fotót a Mandineren meg tudja nézni.

Eva Kaili tavaly decemberben került a címoldalakra, amikor elsők között vették őrizetbe a Katarral kapcsolatos brüsszeli korrupciós botránnyal összefüggésben. Az EP volt szocialista alelnöke ellen korrupció vádjával indult eljárás, miután csaknem másfél millió euró készpénzt foglaltak le nála a belga hatóságok a brüsszeli lakásán tartott házkutatások során. Aztán ahogy telt az idő, először a börtönből engedték ki, majd a házi őrizetből is, egy ideje pedig már szabadon utazhat a schengeni övezetben, miközben ügyvédei a tornyosuló bizonyítékok dacára is az ártatlanság vélelmét hangoztatják.

Borítókép: Eva Kaili. (Fotó: Simon Wohlfahrt/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.