Vádat emelhetnek Hunter Biden ellen

Egy bírósági dokumentum szerint David Weiss, a Hunter Biden elleni vizsgálattal megbízott különleges ügyész még ebben a hónapban vádat emelne Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden ellen.

2023. 09. 07. 8:14
null
FILES-US-POLITICS-BIDEN-PAINTING-INVESTIGATION Fotó: MANDEL NGAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még ebben a hónapban vádat emelne Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden ellen David Weiss különleges ügyész, derül ki egy a bírósági dokumentumból.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ifjabbik Biden ellen adóelkerülési és illegális fegyvertartási ügyben is több éve folyt a vizsgálat. Ennek ellenére az igazságügyi minisztérium valószínűleg futni hagyta volna az elnök fiát, ha tavasszal két informátor nem jelentkezett volna a törvényhozásnál, hogy hajlandók tanúskodni nyomozás visszásságaival kapcsolatban.

Végül úgy tűnt, egy sokak által felháborítóan enyhének tartott vádalkuval lezárulhat az ügy, az ifjabbik Biden pedig elkerülheti a börtönt. Azonban a július végi bírósági meghallgatáson Maryellen Noreika bírónő 

nem volt hajlandó szentesíteni a megegyezést, mert több pontját is jogilag aggályosnak találta.

Noreika a szerdai napot tűzte ki határidőként, hogy mindkét fél benyújtsa javaslatát az ügy további menetével kapcsolatban, és David Weiss, akit augusztusban nevezett ki a Hunter Bidennel kapcsolatos folyamatban lévő és esetlegesen felmerülő nyomozásokban eljáró különleges ügyésszé Merrick Garland igazságügyi miniszter, beadványában szeptember 29-ét nevezte meg a vádemelés határidejeként – írja a Breitbart amerikai hírportál.

Hunter Biden ügyvédei ezzel ellentétben természetesen azt szeretnék, ha érvényben maradna a bírónő által szabálytalannak talált vádalku.

Egy 2018. októberi rendőrségi jelentés szerint Hallie Biden, Joe Biden idősebbik fia, a 2015-ben elhunyt Beau Biden özvegye, aki akkoriban kapcsolatban volt Hunterrel, egy fegyvert dobott egy piac mögötti kukába egy iskola közelében. A fegyverről később kiderült, hogy Hunter Biden vásárolta abban a hónapban, és a vételhez szükséges nyomtatványon nemleges választ adott a droghasználatot firtató kérdésre – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat. Ez a hazugság szövetségi bűncselekménynek minősül, és komoly börtönbüntetéssel sújtható.

Hunter Bident egyébként azért menesztették a haditengerészettől 2014-ben, mert kokaint találtak a vérében.

Hogy pontosan mik lesznek a vádpontok az elnök fia ellen, egyelőre nem ismert.

Borítókép: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (Fotó: AFP/Mandel Ngan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.