Afgán és marokkói embercsempész bandák uralják a déli határ szerb oldalát

Mindennapos a fegyverhasználat, már az is előfordult, hogy magyar határőrökre tüzeltek. Nem várható, hogy enyhül a helyzet.

2023. 10. 27. 12:05
20221104 Szerbia Horgos Migráció, Migráns,. Illegális bevándorló Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország Képen: utcakép Fotó: Török János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, órákon át tartó lövöldözés hallatszott péntek hajnalban Magyarország déli határának szerb oldalán, Horgos környékén. A szerb rendőrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült a migránsbandák közötti lövöldözésben.

A horgosiak sorozatlövésekről is beszámoltak, és a rendőri jelenlétet hiányolják. Egyesek az iskolába sem engedik el gyermeküket, sőt azt tanácsolták a többieknek is, hogy maradjanak otthon. 

Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet vezetője az M1 aktuális csatorna Híradójában elmondta: Magyarország déli határánál a szerb oldalon szervezett bűnözői csoportok felosztották egymást közt a területet. 

Afgán és marokkói embercsempész bandák ellenőrzik a környéket, mindennapos a fegyverhasználat.

Már az is előfordult, hogy magyar határőrökre tüzeltek. Sok fegyver érkezik koszovói és albán útvonalakon, nem várható, hogy enyhül a helyzet – jegyezte meg Marsai Viktor.

A lövöldözésre a Fidesz frakcióvezetője is reagált. Kocsis Máté a közösségi oldalán azt írta: 

„Kezdődik: migránslövöldözés a déli határnál, három halott.

Nos, erről beszéltünk, de hiába, a brüsszeli politikusok erőltetik a migrációt, sőt tovább lazítanák a szabályokat. Egyre nagyobb baj lesz, és ki kell mondani a brüsszeli elit felelősségét!

 

Borítókép: Bevándorló Horgosnál (Fotó: Török János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.