Lengyel választás: a végéhez közeledik a szavazatszámlálás, egyelőre nincs fordulat

A szavazatok már több mint 80 százalékát feldolgozták.

2023. 10. 16. 17:59
WALESA, Lech
Gdansk, 2023. október 15. Lech Walesa Nobel-békedíjas volt lengyel elnök, a Szolidaritás szakszervezet egykori elnöke szavaz a lengyel parlamenti választásokon Gdanskban 2023. október 15-én. A választásokkal egy idõben népszavazást is rendeznek az Európai Unió migrációs csomagjáról, az állami vagyon privatizációjáról, a nyugdíjkorhatárról, valamint a fehérorosz határon emelt acélkerítésrõl. MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa Fotó: Adam Warzawa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan véget ér a lengyelországi parlamenti választások szavazatainak feldolgozása.

A szavazatok közel 81 százalékát már feldolgozták, az eddigi részeredmények azt mutatják, a legtöbb voksot ez idáig a Jog és Igazságosság (PiS) pártra adták le, amely közel 37 százalékos támogatottságot szerzett ez idáig.

A második helyen a Donald Tusk vezette Polgári Koalíció (KO) áll a szavazatok közel 30 százalékával. Utána következik a Harmadik Út 14,48 százalékkal, majd a Baloldal 8,3 százalékkal, végül a Konföderáció 7,2 százalékkal.

 

Borítókép: Lech Walesa Nobel-békedíjas volt lengyel elnök, a Szolidaritás szakszervezet egykori elnöke szavaz a lengyel parlamenti választásokon Gdanskban 2023. október 15-én (Fotó: MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.