Lengyel választás: már 90 százalékos a feldolgozottság

A Jog és Igazságosság pártja ez idáig több mint 6,9 millió szavazatot kapott.

2023. 10. 16. 20:05
TUSK, Donald
Pruszków, 2023. október 13. Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök, a fõ ellenzéki erõ, a Civil Platform (PO) párt elnöke (k) beszél támogatóihoz a Varsó határában fekvõ Pruszkówban rendezett kampányeseményen 2023. október 13-án. A parlamenti választásokat október 15-én tartják Lengyelországban. MTI/AP/Petr David Josek Fotó: Petr David Josek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnap tartott lengyel országgyűlési választások szavazatainak számlálása jelenleg is folyik, az adatok szerint nemrég lépték át a 92 százalékos feldolgozottságot.

Az adatok szerint továbbra is a Jog és Igazságosság pártja (PiS) vezet 36,31 százalékkal. 

A második helyen továbbra is a Donald Tusk vezette Polgári Koalíció (KO) áll, amely mostanáig a szavazatok 29,81 százalékát szerezte meg. Őket követi a Harmadik Út 14,47 százalékkal, majd a Baloldal 8,42 százalékkal, végül a Konföderáció 7,2 százalékkal.

Borítókép: Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök beszél támogatóihoz a Varsó határában fekvő Pruszkówban (Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.