Megint temetnék Putyint, most állítólag szívrohamot kapott

Újabb hír látott napvilágot Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólagos egészségügyi problémáival kapcsolatban, ezúttal többek között az amerikai Newsweek állt elő a pletykával, írja a Mandiner.

2023. 10. 25. 8:33
PUTYIN, Vlagyimir
Derbent, 2023. június 28. Vlagyimir Putyin orosz elnök a derbenti Narin-Kala erõdben a kaukázusi orosz tagköztársaságban, Dagesztánban tett munkalátogatásán 2023. június 28-án. MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Szergej Szavosztyanov Fotó: Szergej Szavosztyanov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egészségügyi állapota kapcsán egyes médiumok arról adtak hírt, hogy Putyint újra kellett éleszteni egy szívmegállás miatt, míg mások óvatosságra intenek az ilyen hírekkel kapcsolatban.

A Newsweek szerint a 71 éves orosz vezetőt a beszámolók alapján újra kellett éleszteni. Majd azonnal egy speciális intenzív osztályra szállították, miután a biztonságiak hallották, hogy a földre esik. A hosszú ideje fennálló egészségügyi pletykák és a Kreml titkolózása miatt a spekulációknak nincs határa.

Az újságírók és orvosok az orosz elnök nyilvános szerepléseiből próbálnak támpontokat találni Putyin valós egészségi állapotáról. Bár vannak videók és felvételek, melyeken furcsa testi mozgásokat és orvosi beavatkozások nyomait látják, eddig egyértelmű bizonyíték nem került napvilágra – mutat rá a Mandiner.

Putyin gyakran eltűnik a nyilvánosság elől, de az utóbbi időben több hosszú utazást tett, tárgyalásokon vett részt, élő sajtóbeszélgetést is tartott. Azok, akik kétségbe vonják ezeket az eseményeket, azt állítják, hogy dublőrök helyettesítik az elnököt.

Az egészségi állapotával kapcsolatos találgatásokat fokozza a General SVR nevű Telegram-csatorna a híreivel, melyek állítólag egy volt magas rangú orosz hírszerző tiszt szerkesztésében jelennek meg.

Miközben Vlagyimir Putyin orosz elnök váratlanul jólfésült hasonmása Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnökkel folytat telefonbeszélgetést és találkozik Kazbek Kokovval, a Kabardino-Balkár Köztársaság vezetőjével, az igazi Putyin rezidenciájának intenzív osztályán fekszik, életjeleit figyelő berendezésre csatlakoztatva. Az orosz elnök vasárnap esti szívmegállása után az orosz elnök állapotát a kezelőorvosok stabilan súlyosnak értékelik, és a kilátások nem optimisták. Ennek fényében az elnök belső köréhez tartozó, a jelenlegi helyzetbe beavatott személyek hétfőn több elitcsoport képviselőivel tartottak konzultációkat, amelyek során megpróbálták meghatározni annak lehetőségét, hogy az orosz Biztonsági Tanács jelenlegi titkára, Nyikolaj Patrusev vezette bizonyos politbüro prototípusába konszolidálódjon, és ellenőrzés alá vonják Putyin hasonmását, aki ideiglenesen képviseli majd az elnököt

− írta a csatorna titokzatos szerkesztője kedden reggel.

Az orosz elnök és az orosz kormányzat továbbra is tagadja az egészségi problémákat, és hivatalosan cáfolja a szívmegállással kapcsolatos állításokat. Putyin nyilvános rendezvényeken jelenik meg, és látszólag jó egészségnek örvend. A spekulációk és pletykák továbbra is körülveszik az orosz elnök egészségi állapotát, és a tények egyértelműsége továbbra sem világos – írja a Mandiner.

Vlagyimir Putyin állítólagos egészségügyi problémáival kapcsolatban már számtalan rémhír látott napvilágot. Szóba került a rák több fajtája, márciusban pedig a brit Daily Mail egyenesen arról írt, hogy az orosz elnököt dublőr helyettesítette a mariupoli látogatásán. Ezt az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója, Anton Gerascsenko által közzétett, Putyint ábrázoló fotókra alapozták, amelyek közül egy még februárban, a másik kettő pedig márciusban készült. Gerascsenko szerint az elnöknek mindhárom fotón eltérően néz ki az álla, ezt pedig azzal magyarázza, hogy nem ő szerepel az Ukrajnától elcsatolt területeken fotózott képeken.

Mit gondolnak, melyik az igazi?

− tette fel a kérdést gúnyosan.

Néhány hete pedig egyenesen két hulla tartott kedélyes találkozót a Kreml falai között, ugyanis Putyin elnök a csecsen vezetőt, Ramzan Kadirovot fogadta, akiről nem sokkal korábban szintén olyan pletykák láttak napvilágot, hogy kritikus állapotban van, sőt a haláláról is cikkeztek. Egyes valóságtól elrugaszkodott médiumok szerint még az sem kizárt, hogy az orosz elnöknek kilenc élete van, mint a macskáknak. 

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Szergej Szavosztyanov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.