A háborúban álló Ukrajnának helye van az Európai Unióban?

Fontos információkat osztott meg Menczer Tamás közösségi oldalán.

2023. 11. 11. 8:53
MENCZER Tamás
Budapest, 2023. június 13. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. június 13-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ön szerint Ukrajnának helye van az Európai Unióban? – tette fel a kérdést Menczer Tamás a közösségi oldalára feltöltött videójában. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára emlékeztetett, 

Ukrajnában jelenleg háború van, tehát hogyha Ukrajnát felvennénk az Európai Unióba, akkor a háborút behoznánk a közösségünkbe. 

Az államtitkár hozzátette: „Ukrajnában elvették a nemzeti közösségek, így a magyar nemzeti közösség már meglévő, úgynevezett szerzett jogait, és ezeket a jogokat a mai napig nem adták vissza. És ha Ukrajnát felvennénk az Európai Unióba, akkor az uniós források jelentős része Ukrajnába kerülne.” 

Ön szerint Ukrajnának helye van az Európai Unióban? A hamarosan induló nemzeti konzultáció során mondja el véleményét!

– zárta videóját Menczer Tamás. 

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.