A magyar lányokat egyelőre nem engedi el a Hamász

A lányok édesanyja bizakodik és reménykedik az összes túsz szabadon bocsátásában.

2023. 11. 24. 7:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első lista alapján a két magyar állampolgárságú lány, Dafna és Ela nincs aközött a 13 túsz között, akiket pénteken szabadon engednek a Hamász terroristái – közölte a lányok édesanyja X-bejegyzésében. Hozzátette, bár nehéz neki a jelenlegi helyzet, bizakodik, és örül más családok egyesülésének.

A Mandiner beszámolója szerint a Hamász átadta Izraelnek azoknak a túszoknak a névsorát, akiket pénteken elengednek. Az izraeli kormány pedig felvette a kapcsolatot az érintett családokkal.

Mint arról a Magyar Nemzet is írt, Izrael és a Hamász pénteken négynapos tűzszünetet kezdeményezett a konfliktusban. A helyi idő szerint reggel hét órakor kezdődő tűzszünet magában foglalja az ellenségeskedések átfogó leállítását Gáza északi és déli részén egyaránt.

A katari közvetítők elárulták, hogy a tűzszünet középpontjában a túszok szabadon bocsátása áll, a Hamász október 7-i támadása óta fogva tartott 13 izraeli nő és gyermek első csoportját még a pénteki folyamán szabadon engedik. További túszok szabadon bocsátása várható, összesen ötven emberé a négy nap alatt.

Borítókép: Palesztinok kutatnak túlélők után egy izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjai között a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz menekülttáborban 2023. november 23-án (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.