Elkergették az autópályát blokkolni akaró klímaaktivistákat + videó

Az osztrák autópálya több felhajtóját blokkolták, nem volt jó ötlet.

2023. 11. 21. 16:34
null
An Ocean Rebellion activist holds a banner reading "Save our sharks!" during a protest in front of Altice Arena during the UN Ocean Conference, in Lisbon on June 28, 2022. (Photo by CARLOS COSTA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Letzte Generation (Utolsó Generáció) klímaaktivista csoport tagjai megpróbálták nemrég az osztrák A2-es autópályát lezárni.  Az „ökoharcosok” több autópálya-felhajtót is blokkoltak, így az autók nem tudtak feljutni a pályára.

Ám ez a performansz nem nyerte el mindenki tetszését. Dühös autósok szálltak ki az autóikból, és üvegekkel kezdték el dobálni a tüntetőket majd lerúgták a transzparenseiket. Sok autós megpróbálta elrángatni a tüntetőket, akik úgy határoztak, hogy az autók elé ülnek.

A Letzte Generation osztrák és a Just Stop Oil tiltakozó csoport a közelmúltban számos német városban blokkolta a forgalmat azzal, hogy az út közepén ül a csomópontokban.

A Climáximo nevű radikális klímaaktivista-csoport emberei pedig a lisszaboni Segunda Circular autópályán ültek le az aszfaltra, hogy eltorlaszolják az utat, ezzel is tiltakozva a közeli Galp energiavállalat ellen. Két tüntető még kábeleken is lelógott az autópályára néző gyalogoshídról az út fölé. Ám a tüntetés nem tartott sokáig, az autósok rövidre zárták az egészet.

Korábban pedig Berlinben is közúti káoszt okoztak, blokkolták a forgalmat az aktivisták, akik miatt legalább tizenöt mentő elakadt, amelyek nem is tudták felvenni a betegeket. Egyes tüntetők pedig meg akarták mutatni, hogy mennyire elhivatottak, és mennyire jó ötlet az, hogy a betonhoz ragasztják a kezüket, hogy ne lehessen őket elhúzni, ezzel az akcióval azonban akár a kezüket is elveszíthetik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Carlos Costa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.