Elemér 2024. február 28.
logo

Ferenc pápa nem vesz részt a dubaji klímacsúcson

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.29. 08:27 2023.11.29. 09:23
Ferenc pápa nem vesz részt a dubaji klímacsúcson

Ferenc pápa egészségi okokból lemondta részvételét az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28), amelyet a hét végén tartanak Dubajban – közölte kedden este Matteo Bruni szentszéki szóvivő, akit a Kathpress katolikus hírügynökség idézett.

Annak ellenére, hogy a 86 éves katolikus egyházfő állapota javult, ami az influenzát és a légúti gyulladást illeti, az orvosok arra kérték, hogy tekintsen el az utazástól – tette hozzá. A pápa az orvosok ezen javaslatát mély sajnálattal elfogadta és lemondta útját – tette hozzá a szóvivő.

Az egyházfő szombaton „influenzaszerű tünetekre” hivatkozva lemondta aznapi programjait, vasárnap pedig nem személyesen mondta el beszédét a Szent Péter téren, hanem lakosztályából jelentkezett be, és üzenetét egyik munkatársa olvasta fel a pápa helyett.

Bruni hétfőn arról számolt be, hogy a katolikus egyházfőnek nincs tüdőgyulladása, de légzési problémái voltak, s intravénás antibiotikumos kezelést kapott.

Ferenc pápa péntektől vasárnapig vett volna részt az ENSZ klímakonferenciáján. Ő lett volna az első katolikus egyházfő, aki elutazik a klímacsúcsra. Egy beszéd és mintegy harminc bilaterális találkozó szerepelt Ferenc pápa napirendjén.

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.