Pillanatok alatt radírozza le a föld színéről az ukrán állásokat az orosz fegyver + videók

A közösségi médiában egyre több videó terjed az orosz hadsereg új rakétájáról.

2023. 11. 19. 14:26
null
Harkiv, 2023. október 22. Orosz rakétatámadás miatt megrongálódott postahivatal a kelet-ukrajnai Harkivban 2023. október 21-én. A támadásban legalább hatan meghaltak, 14-en megsebesültek. MTI/EPA/Jakiv Ljasenko Fotó: Jakiv Ljasenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TOSz-1A MLRS rakétarendszernek kisebb a lőtávja, mint más orosz rakétáknak, azonban rendkívül hatékony épületek, erődítmények és bunkerek lerombolásában. Az alábbi, az X közösségimédia-felületre feltöltött videóban látható, amint a rakétarendszer egy csapásra szinte egy teljes utcát eltüntet a föld színéről. 

A rakétákhoz két különleges robbanófejet lehet rögzíteni, az egyik hagyományos gyújtóbombaként funkcionál, a másik pedig egy termobárikus töltet, amellyel hatalmas robbanást lehet előidézni pillanatok alatt. 

A TOSz Szolncepjok variánsa, azaz a „perzselő napfény” jelenleg is szolgálatot teljesít az ukrajnai háborúban, annak a továbbfejlesztett változata pedig hivatalos információk szerint már tesztelés alatt áll. 

Borítókép: illusztráció (Fotó:MTI/EPA/Jakiv Ljasenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.