Így rejtették el a fegyvereket a Hamász terroristái a gázai kórházban + videó

Az izraeli hadsereg szóvivője részletesen bemutatta a rajtaütés során talált eszközöket.

2023. 11. 16. 6:45
Rafah, 2023. november 15. Palesztin asszony ül egy izraeli légcsapásban megsemmisült épület romjai között a Gázai övezet déli részén fekvõ Rafahban 2023. november 14-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Hatem Ali Fotó: Hatem Ali
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg (IDF) szerdán számolt be arról, hogy egy gázai kórházban fegyvereket és más katonai eszközöket találtak. Az IDF most egy videót is megosztott arról, hogyan rejtették el a Hamász terroristái fegyvereiket a Sifa kórházban. A felvételen Jonathan Conricus szóvivő mutatja be a katonák által felfedezett fegyvereket, MRI-szkennerek mögé rejtett AK–47-es gépkarabélyokat, gránátokat, golyóálló mellényeket – a sort még lehetne folytatni. Ahogy arra az IDF szóvivője is rámutat a videóban, a kórház összes biztonsági kamerája fekete ragasztószalaggal volt letakarva a bizonyítékok elrejtésének érdekében. 

Az IDF egy laptopot is talált a kórházban, ami Conricus elmondása szerint első ránézésre is rengeteg terhelő bizonyítékot tartalmaz a Hamászra nézve.

Mint mondta, minden itt talált eszközt alaposan megvizsgálnak az elkövetkező napokban.

A palesztin egészségügyi minisztérium tagadta a vádakat, közleményük szerint nem találhattak fegyvereket a kórházban.

Borítókép: Palesztin asszony ül egy izraeli légicsapásban megsemmisült épület romjai között a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban 2023. november 14-én (Fotó: MTI/AP/Hatem Ali)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.