Orosz–ukrán háború: februárig bírhatja a fronton Ukrajna

A CIA volt elemzője szerint Washington a végsőkig tagadni fogja Ukrajna vesztét.

2023. 11. 26. 10:49
null
Kiszelivka, 2023. november 10. Egy ukrán katona nézi az orosz csapatok által hátrahagyott lõszertároló dobozokat a Herszon megyében fekvõ Kiszelivkában 2023. november 10-én. MTI/AP/Efrem Lukackij Fotó: Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna februárnál tovább nem tud kitartani az orosz–ukrán háborúban – legalábbis így vélekedik Larry Johnson, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt elemzője a Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjúban.

Ukrajna tényleges képessége arra, hogy ellenálljon ebben a konfliktusban, januárra, de legkésőbb februárra megszűnik

– mondta a szakértő.

Johnson szerint ennek az előrejelzésnek a fő tényezője a Nyugat vonakodása attól, hogy továbbra is pénzügyi támogatást nyújtson Ukrajnának.

A műsorvezető kérdésére, hogy mikor ismerik fel az amerikai hatóságok Kijev vereségét, az elemző azt mondta, hogy Joe Biden kormánya ezt a valóságot a végsőkig tagadni fogja. Kiemelte azt is, hogy

az amerikai elit annyira meg van győződve arról, hogy ők uralják az Egyesült Államokat és elnyomják Oroszországot, valamint Kínát, hogy soha nem fognak változtatni az álláspontjukon.

Borítókép: Egy ukrán katona nézi az orosz csapatok által hátrahagyott lőszertároló dobozokat a Herszon megyében fekvő Kiszelivkában 2023. november 10-én (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.