Donald Trump: Jól vigyázz, mit kívánsz, Joe! + videó

Donald Trump volt elnök szombaton átverésnek és demokrata félretájékoztatásnak minősítette azokat a figyelmeztetéseket, amelyek szerint 2024-es győzelme veszélyt jelentene a demokráciára. Az Egyesült Államok előző elnöke a republikánus közönség előtt arról is beszélt, hogy mit fog csinálni az első hivatali napján, amikor megnyeri az elnökválasztást, de reagált az antiszemitizmusra is, amely vírusként terjed az országban, külön kiemelve az amerikai vezető egyetemeket.

2023. 12. 10. 13:49
TRUMP, Donald
Davenport, 2023. december 6. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök az Iowa állambeli Davenport egyik vendéglõjében kampányol 2023. december 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/AP/Charlie Neibergall Fotó: Charlie Neibergall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt elnök a New York-i Fiatal Republikánus Klub rendezvényén azt mondta a közönségnek, hogy az ellene felhozott vádak kinyitották Pandora szelencéjét, Joe Biden jelenlegi elnöknek pedig azt üzente, hogy jól vigyázzon arra, mit kíván. Az eseményen résztvevő mintegy ezer ember előtt azt mondta: 

Ezek nem a hagyományos értelemben vett vádemelések. Ezek Biden vádiratai a politikai ellenfelük ellen.

A volt elnök jelenleg 91 bűncselekmény vádjával néz szembe négy különböző állami és szövetségi vizsgálat során, valamennyi annak a boszorkányüldözésnek a része, amelyet a demokraták azért kezdtek el, mert Donald Trump népszerűsége messze meghaladja Joe Bidenét.

Én vagyok az első olyan ember, akit valaha is vád alá helyeztek, miközben a népszerűsége emelkedik

 – mondta, mielőtt a hírhedt gengszterhez, Al Caponéhoz hasonlította magát. 

Trump, aki a republikánus jelöltség első számú esélyese, megfogadta, hogy a 2024-es elnökválasztáson megnyeri a Fehér Házat. Még azt is mondta, hogy a demokrata New Yorkot is megnyerné. Joe Bidenre visszatérve a volt elnök azt mondta:

Ő a legjobb báb, olyan jó csinálja. Azért szeretik, mert fogalma sincs, hogy mi a fenét csinál.

 

Trump arról is beszélt, hogy a radikális baloldali demokraták elcsalták a legutóbbi elnökválasztást, de 2024-ben ezt nem engedik meg a republikánusok.

Trump szerint a következő választások határozzák meg, hogy a zsarnokok uralma vagy a jogállamiság érvényesül-e az Amerikai Egyesült Államokban.

A volt elnök emellett reagált az antiszemitizmusra is, amely vírusként terjed az országban, külön kiemelve az amerikai vezető egyetemeket, a Pennsylvaniai Egyetemet, a Harvardot és az MIT-t, ahol a vezetők nem voltak hajlandók elítélni azokat az antiszemita és zsidógyűlölő cselekedeteket, amelyek körbelengték az intézményeket. – A kérdések nagyon oksoak voltak, a válaszokat viszont nagyon buták – utalt arra a kongresszusi meghallgatásra, amelyen az említett egyetemek elnökei leszerepeltek. Trump gúnyosan megjegyezte:

Nagyon összetett módon kérdezték őket, és ezeknek az embereknek fogalmuk sem volt, hogy mi a fenét csinálnak. Azt hiszem, a következő egy-két napon belül mindannyian elveszítik az állásukat. Egy már megvan, kettő még hátravan. Sokan vannak még ilyenek, és én nem értem. Nem értem, miért van ez. 

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Pennsylvaniai Egyetem elnöke lemondott tisztségéről az egyetemen tapasztalható antiszemitizmussal kapcsolatos kérdések kezelése miatt.

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök az Iowa állambeli Davenport egyik vendéglőjében kampányol 2023. december 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 őszén esedékes (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.