„Ennél szörnyűbbet még nem láttam pályafutásom során” – megszólalt a prágai lövöldözés sérültjeit ellátó mentő

Marek Dvorak szerint a legtapasztaltabb kollégáit is megrázták a történtek.

2023. 12. 21. 19:46
Shooting at Charles University in Prague
CZECH-SHOOTING/POLICE Fotó: REUTERS/David W Cerny
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az kell mondanom, hogy ennél szörnyűbbet talán még soha nem láttam pályafutásom során” – írta az Instagram közösségi oldalon megosztott bejegyzésében Marek Dvorak mentő, aki a prágai lövöldözés sebesültjeit látta el. Mint írta, olyan dolgokat látott ma, amelyeket még nem tudott feldolgozni, tapasztalt kollégái könnybe lábadt szemekkel próbálták megmenteni a lövöldözés áldozatául esett egyetemistákat. 

Őszinte részvétem az áldozatoknak és családjuknak, ez a megtestesült gonoszság, őrült igazságtalanság, rettenetesen sajnálom

– fogalmazott Dvorak. A mentő megköszönte kollégáinak a helytállást, a sebesülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánt.

A prágai Károly Egyetemen csütörtök délután egy 24 éves elkövető legkevesebb 15 emberrel végzett, több tucat egyetemistát pedig megsebesített. A tragédia Csehország történelmének legtöbb halálos áldozattal járó iskolai lövöldözése. 

Borítókép: Fegyveres rendőr biztosítja a helyszínt a prágai Károly Egyetemnél elkövetett lövöldözést követően 2023. december 21-én. A cseh rendőrség szerint a fegyveres támadásnak halálos áldozatai is vannak, az elkövetőt ártalmatlanították, de részleteket nem közöltek (Fotó: Reuters/David W Cerny)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.