Orbán Balázs: Durva baloldali hatalomátvétel Lengyelországban Soros-irányítással

Durva és erőszakos politikai tisztogatásba kezdett Donald Tusk és baloldali kormánya, amelyhez a Soros-birodalom is asszisztál. A káosz és bizonytalanság korszaka ez, amit mi sem jelez jobban, mint hogy az új miniszterelnök egy héttel a kormányra kerülése után a legfontosabb kérdésnek a média átszabását tartja, erről osztott meg egy bejegyzést a közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

2023. 12. 23. 10:36
TUSK, Donald; SIENKIEWICZ, Bartlomiej
Varsó, 2023. december 21. A korábbi kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) támogatói tüntetnek a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza elõtt 2023. december 20-án. Bartlomiej Sienkiewicz, az új lengyel kormány kulturális és örökségvédelmi minisztere december 20-án felmentette a közszolgálati televízió és rádió, valamint a PAP állami hírügynökség vezérigazgatóit, és új felügyelõtanácsokat alakított ki a közmédiában. Donald Tusk baloldali kormányfõt és kabinetét december 13-án iktatták be. MTI/AP/Czarek Sokolowski Fotó: Czarek Sokolowski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy néz ki, hogy politikai leszámolás zajlik Lengyelországban, amit a Soros-birodalom irányít. A baloldal lefejezte az közmédiát, rendőrök lepték el a székházat, egy jobboldali politikus meg is sérült a tiltakozások során, kórházba kellett szállítani” – jelentette ki Orbán Balázs a közösségi oldalán. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint

a káosz és bizonytalanság korszaka ez, amit mi sem jelez jobban, mint hogy az új miniszterelnök egy héttel a kormányra kerülése után a legfontosabb kérdésnek a média átszabását tartja.

Megjegyezte, hogy a káoszt jelzi az is, hogy miközben a lengyel védelmi miniszter köszönetet mond az ország határait hősiesen védő katonáknak, a Szejm új elnöke afrikai bevándorlókat fogad az alsóházban. Orbán Balázs hozzátette, a Soros-birodalom azonnal színre lépett, kapva az alkalmon. Úgy fogalmazott:

A lengyel kormány tagjai között nem kell különösebben keresni a Soros-szálat: igazságügyi miniszterük egy, a Soros-egyetemen végzett civil lobbista, oktatási miniszterük egy balos feminista aktivista, a külföldi NGO-k érdekeinek védelméért pedig külön tárca nélküli miniszter felel. Miközben a brüsszeli elit cinkosan hallgat, a lengyel elnök anarchiának minősítette az elmúlt napok eseményeit.

Donald Tusk és kormánya semmibe vette a jogállamiságot, amikor lényegében bedarálták a közmédiát, a vezetőket azonnali hatállyal felmentették és új felügyelőbizottságokat alakítottak ki. A közszolgálati televízió erőszakos átvétele Donald Tusk és új kormánya részéről annak beismerése, hogy tudják, hogy nem tartják be a törvényt – erről beszélt egy interjúban Jan Pospieszalski lengyel újságíró, aki a köztelevízió beszélgetős műsorát vezette.

Kiemelte, hogy ilyen híreket olvasva egyre inkább felértékelődik a magyarországi politikai stabilitás és a szuverenitásvédelmi törekvés, de arra is rávilágítanak, hogy nincs mire várni, Brüsszelben is változásra van szükség. A 2024-es EP-választások erre a változásra adnak esélyt.

Borítókép: A korábbi kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) támogatói tüntetnek a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza előtt 2023. december 20-án (Fotó: MTI/AP/Czarek Sokolowski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.