Rabbira támadt egy tizenegy éves lány New Yorkban

Megdöbbentő videót posztolt a X-re Shmuley Boteach rabbi. A zsidó vezetőhöz New York kellős közepén, a Times Square-en lépett oda egy lány, aki saját bevallása szerint 11 éves és Kanadából jött, és antiszemita szitkokat vágott a fejéhez.

2023. 12. 27. 9:43
null
Róma, 2023. december 5. A római zsidó közösség által szervezett antiszemitizmus elleni tüntetés egyik résztvevõje transzparenssel a kezében az olasz fõvárosban 2023. december 5-én. MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani Fotó: Riccardo Antimiani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy 11 éves muszlim lány a családjával odajött hozzám a Times Square-en, és azt mondta, hogy öljem meg magam, mert zsidó vagyok. Ezt nem én találtam ki. Ezt meg kell nézniük. Azonosítsák, kik ezek az emberek. Emellett egy másik járókelő azt kiabálta nekem, hogy ő fehér, és zsidóként meg kellene ölnöm magam. Mindez New York közepén történt, a karácsony előtti éjszakán. Az antiszemitizmus hihetetlenül veszélyessé és halálossá válik az Egyesült Államokban és világszerte. Küzdenünk kell ez ellen a betegség ellen

− írta a közösségi oldalán Shmuley Boteach rabbi.

A videó komoly felháborodást váltott ki a közösségi médiában, többek között a világhírű korábbi teniszező, Martina Navratilova is kikelt magából.

Elég szomorú. És az anya csak nevet. Szánalmas

− vélekedett Navratilova.

Az Egyesült Államokban a Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i Izrael elleni támadása óta minden eddiginél látványosabbá vált az antiszemitizmus, napi szinten kerülnek felszínre hírek zsidók megalázásáról vagy akár fizikai bántalmazásáról.

Nemrég Elisha Wiesel Nobel-díjas írót, holokauszttúlélő fiát zaklatták, szintén New Yorkban. A rendőrök pedig, amikor végre hajlandók voltak közbelépni, még őt kérték meg, hogy tegye el a vállára terített izraeli zászlót.

Egy izraeli zászlót tekertem magam köré, amikor láttam, hogy a dühös Hamász-támogatók tömege elárasztja a teret. Gyávák, és maszkjaik mögé bújnak. A New York-i rendőrség ragaszkodott hozzá, hogy vegyem le a zászlót, mivel a helyzet kezdett veszélyessé válni. Nem engedték, hogy ellentüntetést tartsak

− számolt be az incidensről az író fia az X-en.

Borítókép: A római zsidó közösség által szervezett antiszemitizmus elleni tüntetés egyik résztvevője transzparenssel a kezében az olasz fővárosban 2023. december 5-én (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.