Senki sincs biztonságban – így csapnak le a drónok a gyanútlan katonákra + videó

Újabb megrázó felvételek láttak napvilágot az ukrajnai frontról.

2023. 12. 12. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb felvételek láttak napvilágot az ukrán frontról, melyek az úgynevezett FPV-drónok (first person view – első személy nézetű) alkalmazásának hatékonyságáról tesznek tanúbizonyságot. Amint arról lapunk korábban beszámolt, az FPV-drónok különlegessége, hogy a beléjük szerelt kamerának köszönhetően ugyanazt a látványt tárja a néző elé, melyet a drón is „lát” a műveletek közben.

Az alábbi videón az ukrán Árnyék névre keresztelt egység – a dróncsapások, Oroszországban elkövetett szabotázsakciók nagy részét végrehajtó osztag – sikeres támadása látható, amelyen gyanútlan orosz katonákat vesznek célba.

A következő, az előzőhöz nagyon hasonló felvételen szintén a fedezékbe bújó oroszok kerülnek célkeresztbe, egyiküket telibe találja a drónról ledobott robbanószerkezet.

A harmadik felvételen első személy nézetből követhetjük végig a drón útját, ami végül egy csapat orosz katona mellett csapódik be. A leírás szerint közülük néhányan azonnal életüket vesztették.

Borítókép: Ukrán katonák (Fotó: Telegram/Volodimir Zelenszkij)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.