A két letartóztatott képviselő feleségén gúnyolódott a baloldali politikus

A szejm keddi ülésén megjelent a Jog és Igazságosság (PiS) két letartóztatott politikusának felesége, Barbara Kaminska és Roma Wasik. Míg a jobboldali képviselők állva tapsolták meg őket, a baloldalon akadt, aki nem átallott gúnyolódni.

Forrás: wPolityce2024. 01. 17. 8:38
A lengyel parlament alsóháza, a Szejm napirendre vett ügyek szavazása során, 2023.08.17-én. (Fotó: Sejm RP / Twitter)
A lengyel parlament alsóháza, a Szejm napirendre vett ügyek szavazása során, 2023.08.17-én. (Fotó: Sejm RP / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel parlament, a szejm keddi ülésén Mariusz Blaszczak volt miniszterelnök-helyettes, a Jog és Igazságosság (PiS) parlamenti képviselője felszólalásában üdvözölte a parlamenti galérián helyet foglaló Barbara Kaminskát és Roma Wasikot, a múlt héten letartóztatott politikusok feleségeit.

Szeretném üdvözölni Barbara Kaminskát és Roma Wasikot. Köszönjük, hogy itt vannak, veletek vagyunk! Talán még nem ma, de győzni fogunk!

− idézi a wPolityce lengyel hírportál Blaszczak szavait, aki levélben követelte Szymon Holownia házelnöktől, hogy intézkedjen a két képviselő szabadon bocsátása és mandátumuk visszaadása érdekében.

Míg a jobboldali képviselők állva tapsolták meg őket, az egyik baloldali képviselőnő gúnyolódott Kaminskán és Wasikon – számolt be róla a wPolityce. Amikor az egyik riporter arról kérdezte, van-e lelkiismeret-furdalása, válaszul a két letartóztatott képviselő feleségeinek szemébe nézve azt mondta,

És miért lenne lelkiismeret-furdalásom? Remélem, mindkét úr felesége melegben van, és már tudja, hogyan kell otthon felkapcsolni a fűtést, hogy melegen tartsa magát.

Kedden este a radomi börtönnél, ahol Mariusz Kaminskit tartják fogva, tüntetést tartottak, amelyen Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke is felszólalt. Elmondta, hogy Kaminski mindig is az elvek embere volt, és börtön helyett magas állami kitüntetést kellett volna kapnia mindazért, amit Lengyelországért tett. 

A jelenlegi kormány lábbal tiporja az alkotmányt és a törvényeket, és más országokat szolgál ki

− hívta fel a figyelmet Kaczynski.

Borítókép: A lengyel parlament alsóháza, a szejm (Forrás: Sejm RP/X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.