Megdöbbentő döntés – ide kerülhet a lányával erőszakoskodó amstetteni rém

A fegyház pszichiátriai részlegéről egy általános börtönbe szállíthatják át a saját lányát több mint két évtizeden át fogságban tartó és megerőszakoló Josef Fritzlt – közölte az ügyvédje csütörtökön.

Forrás: MTI2024. 01. 25. 12:17
-
RESTRICTED TO EDITORIAL USE Defendant Josef Fritzl (C) arrives at court on trial for incest and murder on March 19, 2009 in the provincial courthouse in Sankt Poelten. Josef Fritzl told the court he was "sorry" today as the jury in his incest and murder trial withdrew to consider its verdict, which could land him behind bars for life. AFP PHOTO/POOL/ROBERT JAEGER == These photographs are being licensed free of charge for editorial use by media representatives covering the ongoing criminal trial. All other uses, including resale of the photographs, are strictly prohibited. The user takes sole responsibility for protecting the image and identity rights of those pictured, by pixellation or other means. (Photo by ROBERT JAEGER / POOL / AFP) Fotó: AFP/ROBERT JAEGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általános börtönbe szállíthatják át az „amstetteni szörnyet”. Az erről döntő kremsi bíróság egy pszichiátriai szakvélemény alapján arra a következtetésre jutott, hogy a férfi nem jelent többé veszélyt – mondta el az ügyvéd, Astrid Wagner.

Mindazonáltal a bíróság „megelőzési okokból” nem ment el odáig, hogy szabadlábra helyezze az Ausztriában „amstetteni szörny” néven emlegetett elítéltet, és az ügyészség is fellebbezhet még az áthelyezés ellen.

A börtön hagyományos részlegében Fritzl időről időre kérheti feltételes szabadlábra helyezését, és az ügyvéd szerint ezt jövőre meg is teszik. Az ügyvéd szerint védence a demencia erősödő jeleit mutatja, de az eljárást követni tudja.

2008-ban derült fény arra, hogy a most 88 éves amstetteni férfi csaknem 24 éven át házuk pincéjében bezárva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette a saját lányát, és hét gyermeket nemzett neki. A férfi felesége elmondása szerint semmit nem tudott mindezekről.

A súlyosan torzult személyiségű, de büntetőjogi szempontból beszámíthatónak ítélt Fritzlt 2009-ben életfogytig tartó, „mentálisan abnormális” elítéltek számára fenntartott fegyházban letöltendő büntetésre ítélték. A férfit a Bécstől 80 kilométerre északnyugatra fekvő Krems város börtönében tartják fogva.

Borítókép: Josef Fritzl (Fotó: AFP/Robert Jaeger)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.