A jemeni húszik sikertelen rakétatámadást hajtottak végre egy amerikai tartályhajó ellen

A jemeni húszi lázadók ballisztikus rakétát lőttek ki egy amerikai tartályhajóra az Ádeni-öböl térségében, de nem találták el – közölte az amerikai hadsereg Középső Parancsnoksága hétfőn.

Forrás: MTI2024. 02. 26. 8:23
null
Szanaa, 2024. január 25. Jemeni síita húszi felkelõk tiltakoznak Szanaában 2024. január 25-én az ellen, hogy az Egyesült Államok terrorszervezetnek minõsítette a húszi mozgalmat. A Hamász palesztin szélsõséges szervezet és Izrael között a Gázai övezetben zajló konfliktus kiújulása óta a jemeni húszi lázadók számos kereskedelmi hajó ellen hajtottak végre támadásokat a Vörös-tengeren. A húszik a Gázai övezet elleni izraeli hadmûvelet leállítását követelik. MTI/AP/Osamah Abdulrahman Fotó: Osamah Abdulrahman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok Közel-Keletért, Közép-Ázsiáért és Dél-Ázsia egy részéért felelős parancsnoksága szerint az amerikai tulajdonú, az Egyesült Államok zászlaja alatt közlekedő Torm Thor nevű olajszállító tartályhajót vasárnapra virradóra támadták meg az Ádeni-öböl térségében.

A húszi lázadók által kilőtt ballisztikus rakéta a vízbe csapódott, személyi sérülés nem történt, és a hajóban sem keletkezett kár.

Az Irán által támogatott húszik vasárnap megerősítették, hogy célba vették a térségben közlekedő amerikai tartályhajót.

Azt is közölték, hogy az amerikai hadsereg önvédelemből lelőtt két pilóta nélküli támadó repülőgépet a Vörös-tenger déli része felett vasárnap – írja az MTI.

 

Borítókép: Jemeni síita húszi felkelők tiltakoznak Szanaában 2024. január 25-én az ellen, hogy az Egyesült Államok terrorszervezetnek minősítette a húszi mozgalmat (Fotó: MTI/AP/Osamah Abdulrahman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.