Brüsszelben változásra van szükség! – közölte Hidvéghi Balázs

A Fidesz EP-képviselője szerint Brüsszelt szélsőséges ideológiák vezérlik, és képtelen az európai érdekek mentén cselekedni.

Forrás: MTI2024. 02. 07. 11:42
HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2024. január 17. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselõje felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetérõl és a befagyasztott uniós pénzeszközökrõl tartott vitában az uniós parlament strasbourgi plenáris ülésén 2024. január 17-én. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt lenne az ideje, hogy a brüsszeli vezetés szélsőséges ideológiák erőltetése helyett végre az európai emberek jólétét és biztonságát helyezze az első helyre! Brüsszelben változásra van szükség! – mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament szerda délelőtti, európai mezőgazdaságról szóló vitájában. Hidvéghi Balázs az elmúlt hetek gazdatüntetései kapcsán kiemelte: a jelenlegi brüsszeli vezetés tévúton jár.

Legyen szó az ukrajnai háborúról, migrációról vagy éppen az agrárpolitikáról, teljesen világos, hogy Brüsszelt szélsőséges ideológiák vezérlik, és képtelen az európai érdekek mentén cselekedni

– mondta el az EP-képviselő.

Kiemelte: az átgondolatlan brüsszeli zöldpolitikai intézkedések tönkreteszik az európai gazdákat. „Brüsszel hagyja, hogy olcsó ukrán gabona öntse el az európai piacot, és olyan megállapodásokat köt, amelyek – ad absurdum – az Európán kívüli gazdákat jobb helyzetbe hozzák, mint az európaiakat” – mutatott rá Hidvéghi. A Fidesz EP-képviselője szerint miközben Brüsszel téves, ideológiavezérelt döntéseket hoz, addig a világ más országai – az USA vagy éppen Kína – durván protekcionista intézkedéseket vezetnek be, és rohamtempóban hagyják le Európát a globális versenyben. „Itt lenne az ideje, hogy a brüsszeli vezetés végre az európai emberek érdekeit képviselje! Brüsszelben változásra van szükség!” – zárta felszólalását az EP-képviselő.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.