Dollármilliókat küldtek Sorosék a Hamászt támogató aktivistáknak

Több mint 15 millió dollárt küldtek a Hamász palesztin terrorszervezetet támogató aktivistáknak Soros György szervezetei azóta, hogy a gázai terroristák október 7-én megtámadták Izraelt. Az üzletember által alapított Nyílt Társadalom Alapítványokat antiszemitizmussal vádolják.

Forrás: Mandiner2024. 02. 09. 11:28
null
Forrás: Borítókép: Soros György és fia (Forrás: Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményt adott ki Soros György fia, Soros Alex, amelyben elhárítja azokat a vádakat és kritikákat, amelyeket az apja által alapított szervezet évtizedek óta „elszenved” – idézte a Mandiner a Jewish News Syndicate oldal hírét. A Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) igazgatótanácsának 38 éves elnöke a szerdai közleményében azt állítja, hogy az általa 2023 júniusa óta vezetett szervezet ellenzi az antiszemitizmust. Soros úgy nyilatkozott, hogy 

a torz és tisztességtelen jobboldali támadásokra reagált.

Soros elmondta azt is, hogy apja, Soros György következetesen arra törekedett, hogy támogassa a társadalom peremére szorultakat – köztük az LMBTQ-személyeket, a menekülteket, a kábítószer-használókat és a szexmunkásokat –, és küzdjön az etnikai, vallási és faji gyűlölet minden formája ellen. Az antiszemitizmus elleni küzdelem ennek a munkának az egyik központi része volt.

2023 októberében az Open Society adományozási nyilvántartásának felülvizsgálata azonban kimutatta, hogy több mint 15 millió dollárt küldött a Hamászt támogató aktivista csoportoknak az október 7. óta világszerte nagyvárosokban zajló tüntetéseken.

Soros Alex több, a gyűlölet elleni küzdelem érdekében tett intézkedést is kiemelt, köztük 2016-ban egy tízmillió dolláros Open Society-befektetést a Communities Against Hate (Közösségek a gyűlölet ellen) létrehozására, amely az országszerte kibontakozó gyűlöletcselekmények mélységének és terjedelmének nyomon követésére és bejelentésének ösztönzésére irányult – idézte a cikket a Mandiner.

 

Borítókép: Soros György és fia (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.