Menekülnek az emberek, hatalmas erdőtűz pusztít Texas északi részén + videók

Lakott területeket is fenyegető tüzek miatt több településen evakuálást kellett elrendelni Texas államban. Több mint ezer négyzetkilométernyi terület égett már le az állam északi részén, ahol több erdőtűz is tombol.

2024. 02. 28. 6:50
null
Jánnuli, 2023. augusztus 31. Lángol a növényzet az északkelet-görögországi Évrosz tartománybeli Jánnuli település közelében augusztus 31-én. A hõség és az erõs szelek miatt tizennegyedik napja pusztítanak erdõtüzek Görögországban. Az idõjárási körülmények továbbra is nehezítik az oltást. MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Alexudisz Fotó: Dimitrisz Alexudisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három komoly erdőtűz is tombol Texas állam északi részén, amelyek eddig több mint ezer négyzetkilométernyi területet perzseltek fel – írja a CNN amerikai hírtelevízió. Egy negyedik tüzet már sikerült elfojtani.

Erdőtűz. Fotó: MTI/AP/Ahiléasz Hirasz

A tüzek miatt több településről evakuálni kellett a lakosokat, többek között Canadian városából − számolt be róla a Texas Tribune helyi hírportál. A lángok szomszédos oklahomai településeket is fenyegetnek, így ott is kitelepítést rendeltek el.

Az erős szél és a száraz levegő is kedvez a tüzek terjedésének, és a meteorológusok nem sok jóval biztatják a helyieket.

Greg Abbott texasi kormányzó szükséghelyzetet rendelt el az érintett területen. Az egyik helyi lakos armageddonként jellemezte a helyzetet. Halálos áldozatokról nem érkezett jelentés.


Borítókép: Lángol a növényzet az északkelet-görögországi Évrosz tartománybeli Jánnuli település közelében augusztus 31-én (Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Alexudisz)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.