Beigazolódott: a kiszivárgott felvétel valódi + videó

Politikai bomba robbant Németországban: az oroszok négy magas rangú német tiszt telefonbeszélgetéséről tettek közzé felvételt.

Forrás: Bild.de2024. 03. 02. 6:00
Taurus rakéta (ne használd!)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek délután az orosz propagandacsatornák sugározták a beszélgetés felvételét, amely állítólag február 19-én készült. Sok jel utal arra, hogy a felvétel valódi – még akkor is, ha a Bundeswehr hivatalosan még nem erősítette meg a hitelességét – fogalmaz a Bild.

A német védelmi minisztérium szóvivője a Bildnek elmondta: 

Megvizsgáljuk, hogy lehallgatták-e a légierőn belüli kommunikációt. A Szövetségi Katonai Felderítő Szolgálat (BAMAD) minden szükséges intézkedést megtett.

Ugyanakkor a felvétel tartalmáról a szóvivő nem volt hajlandó nyilatkozni.

A felvételen hallható, ahogy a Bundeswehr négy tisztje a Taurus cirkálórakéta képességeiről vitatkozik – nyilván a szövetségi kormány tájékoztatójára készülve. Arról beszélnek, milyen nehézségekbe ütközne az Ukrajnába történő szállítás – folytatja a tudósítás.

A tisztek megvitatják a felvételen az ukránok képzését és egyéb technikai részleteket, például a hordozórendszereket. Különféle célpontokat is megtámadhatnak az ukránok a Taurusszal – köztük a Kercsi (vagy krími) hidat, amely az oroszok által megszállt Krím fontos ellátási útvonala – zárja a lap.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint ha Berlin nem ad magyarázatot, az egyenlő a beismeréssel – fogalmazott a beszélgetés tartalmára utalva, ahogy azt megírtuk mi is. 

A cirkálórakéta hatótávolsága több mint ötszáz kilométer, és négy navigációs rendszer segítségével képes autonóm módon a célponthoz repülni. Hatalmas átütőereje miatt ideális erősen védett célpontok, például bunkerek vagy főhadiszállások ellen. A Taurus alkalmas repülőgéphangárok vagy hidak célba vételére is. Minden egyes cirkálórakéta körülbelül egymillió euróba kerül – fogalmaz a Welt Documentary YouTube-csatorna.

 

Borítókép: Taurus KEPD 350 (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.