Biden mészárosnak nevezte Putyint + videó

Az amerikai elnök többször nekiment orosz kollégájának, korábban gyilkosnak és őrült rohadéknak nevezte.

2024. 03. 29. 8:09
BIDEN, Joe; OBAMA, Barack
Joe Biden amerikai elnök (b) és Barack Obama volt amerikai demokrata elnök a New York-i John F. Kennedy repülőtérre érkeznek 2024. március 28-án. Fotó: Alex Brandon Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További amerikai forrásokat sürgetett Joe Biden amerikai elnök minap Észak-Karolina államban Ukrajna számára, egyúttal Vlagyimir Putyin orosz államfőt is bírálta. Biden azzal az ötlettel állt elő, hogy ha a milliárdosok 25 százalékos szövetségi adókulcsot fizetnének, a következő tíz évben mintegy négyszázmilliárd dollárt termelnének az államkasszának.

Képzeljék el, mit tehetnénk ennyi pénzzel. Annyi mindent megtehetünk, beleértve azt is, hogy gondoskodjunk Ukrajnáról azzal a mészáros Putyinnal szemben

– fogalmazott beszédében az amerikai elnök, aki szerint a megnövelt adókkal az Egyesült Államok meg tudná védeni Ukrajnát.

Biden nem először használ hasonló kifejezéseket orosz hivatali kollégájára. Február végén őrült rohadéknak nevezte Putyint, és már az ukrajnai háború óta egyetértett azzal az állítással, hogy az orosz elnök gyilkos. Mészárosnak sem először nevezte Putyint, legutóbb tavaly márciusban került erre sor.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (b) és Barack Obama volt amerikai demokrata elnök a New York-i John F. Kennedy repülőtérre érkeznek 2024. március 28-án (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.