Itt a drámai orosz bejelentés, ami mindent megváltoztathat

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Oroszország háborús állapotban van.

2024. 03. 22. 13:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elmondta, hogy Oroszország kezdetben különleges katonai műveletet hajtott végre Ukrajnában, ám a helyzet megváltozott, amikor a nyugati országok elkezdték aktívan és nyíltan támogatni az ukránokat.

Dmitrij Peszkov  Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko
Dmitrij Peszkov. Fotó: Alekszandr Zemljanyicsenko

Peszkov hangsúlyozta, hogy minden orosznak meg kell értenie az ország jelenlegi helyzetét egy esetleges „saját belső mozgósítása érdekében”. 

Háborúban állunk. Igen, ez egy különleges hadműveletnek indult, de amint a Nyugat ennek résztvevője lett Ukrajna oldalán, számunkra már háborúvá vált a helyzet. Meg vagyok győződve erről

– nyilatkozta egy orosz lapnak a szóvivő.

A Kreml szóvivője szerint Oroszország saját érdekei alapján cselekszik a saját területeinek védelmében. Peszkov szerint ugyanakkor a szomszédos Ukrajna katonai potenciálja nem veszélyeztetheti az oroszok biztonságát.

Ezzel kapcsolatban Peszkov kijelentette , hogy Oroszország nem engedheti meg, hogy olyan ország létezzen mellette, mint Ukrajna, amely a Krím félsziget bármi áron történő elfoglalását tervezi, és dokumentálja is az ilyen terveit.

Peszkovot korábban a Nyugattal való nyílt konfliktus lehetőségéről kérdezték. Így a Bundeswehr képviselőinek a krími híd elleni támadásról folytatott beszélgetését kommentálva Peszkov megjegyezte, hogy Oroszországban szeretik a németeket, és nem akarnak háborút. 

Ugyanakkor kijelentette, hogy Oroszország nem fog szemet hunyni, ha valaki a területeik elleni támadásokról beszél. Peszkov viszont kerülte a válaszadást arra a kérdésre, hogy a francia csapatok Ukrajnába küldése valóban Oroszország és Franciaország közötti háború kezdete lenne-e.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.