Itt az orosz reakció arra, hogy Zelenszkij most már esetleg tárgyalna + videó

A Kreml szóvivője szerint Kijevnek a tárgyalások során figyelembe kell vennie az új geopolitikai valóságot.

2024. 03. 30. 12:22
ZELENSZKIJ, Volodimir
Szumi, 2024. március 27. Az ukrán elnöki sajtószolgálat képén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) sebesült katonával, amint meglátogat egy katonai kórházat az északkelet-ukrajnai Szumi területen 2024. március 27-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek figyelembe kell vennie az új geopolitikai valóságot, amikor az Oroszországgal folytatott tárgyalásokról beszél – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a RIA Novosztyinak.

PESZKOV, Dmitrij; PUTYIN, Vlagyimir
Dmitrij Peszkov reagált arra, hogy Zelenszkij most már esetleg tárgyalna. Fotó: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

A geopolitikai valóság drámaian megváltozott az északkeleti katonai körzet létrejötte óta, Ukrajna és az Oroszországi Föderáció határai is megváltoztak

– mondta.

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, az ukrán vezető egy interjúban ismerte el, hogy a Moszkva és Kijev közötti tárgyalások megkezdődhetnek anélkül, hogy Ukrajna visszatérne az 1991-es határaihoz.

Zelenszkij véleménye szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök kész lesz a párbeszédre, ha „elveszíti azokat a területeket”, amelyek a háború megkezdése után Oroszországhoz kerültek. Ugyanakkor Kijev korábban azzal érvelt, hogy addig nem tárgyal Moszkvával, amíg az ukrán fegyveres erők el nem érik az 1991-es határokat.

Az orosz sajtó emlékeztet, Vlagyimir Putyin a közelmúltban adott interjújában elmondta, Oroszország készen áll a párbeszédre Ukrajnáról, de ennek a valóságon kell alapulnia, nem pedig a pszichotrop szerek használata utáni vágyálmokon.

Ráadásul, mint az orosz államfő rámutatott, ha Kijev párbeszédet akar kezdeni, el kell törölnie a tárgyalásokat tiltó rendeletet.
Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat képén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (balra) sebesült katonával, amint meglátogat egy katonai kórházat az északkelet-ukrajnai Szumi területen 2024. március 27-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.