Macron bokszkesztyűt húzott, indulnak a franciák Ukrajnába? + videó

Először a szavak szintjén feszítette az izmait az oroszokra a francia elnök, most viszont már úgy látszik, nem bírt az erejével Macron és ütnie kellett. Ökölvívó kesztyűt húzott, s odacsapott a bokszzsáknak. Micsoda nyomorúság a politikában – így reagált a képre a zöldek képviselője.

2024. 03. 21. 7:26
Emmanuel Macron a 23 éves Jean-Denis Nzaramba amatőr ökölvívóval edz 2022. április 21-én (Fotó: Francois Mori / POOL / AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia elnök fotósa nem akármilyen képet tett közzé az Instagramon Emmanuel Macronról. A párizsi vezető harcias fényképe azután került ki a közösségi oldalra, hogy egyre erőszakosabb hangot ütött meg Macron az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban, s azt sem zárta ki, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába.

A BBC brit hírügynökség beszámolója szerint egyesek azért inkább tréfálkoztak  a Soazing de la Moissonnière által közzétett képen, mondván, hogy azokon Macron úgy mutatja be magát, mint egy lelkes bokszoló, aki arra készül, hogy megküzdjön Oroszországgal és annak elnökével, Vlagyimir Putyinnal.

Gaspard Gantzer, egy ismert PR-szakértő a fotókról szólva a Nice-Matin című lapnak elmondta, hogy az elnök azt szerette volna, ha az emberek azt látják, hogy „ő is olyan francia, mint bárki más, s hogy remek fizikai állapotban van. Harcolni akar”.

A fotók azonban nem arattak osztatlan sikert Franciaországban. Sandrine Rousseau, a zöldek ellenzéki képviselője újra közzétette a fotót az X-en, s azt írta hozzá: 

Micsoda nyomorúság a politikában. Micsoda vereség a progresszivizmus számára. És micsoda szegénység a politikai kommunikációban…

De mint ismeretes, nemcsak Macron szereti a küzdőportokat, hanem Vlagyimir Putyin orosz elnök is fekete öves cselgáncsozó, s kitűnően jégkorongozik.

Csapatokat küldene Ukrajnába Macron

Mint arról a lapunk korábban beszámolt, Emmanuel Macron háborúpárti francia elnök az elmúlt hetekben folyamatosan arról beszél, hogy nem szabad kizárni a nyugati csapatok jelenlétét Ukrajnában.

Az államfő egyik legutóbbi interjújában úgy fogalmazott: 

Ma, ha békét akarunk Ukrajnában, nem szabad gyengének lennünk, ezért tisztán kell látnunk a helyzetet, és határozottan, akarattal és bátran ki kell mondanunk, hogy készek vagyunk minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználni a célunk elérése érdekében, vagyis azért, hogy Oroszország ne győzzön

 – fogalmazott a francia elnök.

Borítókép: Emmanuel Macron a 23 éves Jean-Denis Nzaramba amatőr ökölvívóval edz 2022. április 21-én (Fotó: AFP/Francois Mori)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.