„Az ország, amelytől Oroszország fél, Franciaország” + videó

Csak az erőből és az elrettentésből ért Oroszország, mondta Vincent Desportes, a francia hadsereg volt tábornoka. Emmanuel Macron háborús retorikájára rímelve a francia katonai szakértő úgy fogalmazott: – Mi vagyunk az egyetlen ország, amely tíz perc alatt el tudja pusztítani az orosz nagyvárosokat.

Forrás: Public Senat2024. 04. 10. 9:44
Top Level Summit In Paris
Emmanuel Macron francia elnök 2024. április 8-án fogadja a Szerb Köztársaság elnökét, Alexandar Vucicot a párizsi Elysée-palotában. Fotó: Andrea Savorani Neri Forrás: NurPhoto/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország, amelytől Oroszország fél, az Franciaország. És miért? Mert mi vagyunk az egyetlen ország, amelynek mindene megvan, hogy tíz perc alatt el tudjuk pusztítani Szentpétervárt, Moszkvát és több orosz várost. És ezt ők is tudják. Más szóval, még ha Amerika távozik is, mi akkor is olyan erő maradunk, amellyel számolni kell. Pontosan ezt akarta De Gaulle tábornok a kezdetektől fogva. Mert mi valódi fenyegetést jelentünk.

Vincent Desportes szerint a fronton az orosz erők áttörésétől kell tartani, amit Ukrajna nem képes megállítani, mielőtt az nyugat felé továbbhaladna – mondta egy másik cikkben.

– A háború mindig kétirányú utca. Vannak fordulópontok, és most pontosan itt tartunk – mondta a francia hadászati szakértő.

Vincent Desportes tábornok, professzor, az Ecole de Guerre volt igazgatója úgy véli, hogy Vlagyimir Putyin Oroszországával szemben Franciaországnak egységet kell mutatnia. Szerinte Oroszország nem áll le az ukrajnai invázióval, és erre Európa katonailag nem áll készen.

A professzor valószínűnek nevezte, hogy egy új világháború küszöbén állunk.

– Ha megmutatjuk, hogy képtelenek vagyunk megvédeni magunkat, Vlagyimir Putyin azt fogja gondolni, hogy a NATO és Európa nem egységes.

Vincent Desportes tábornok úgy véli, hogy ebben a helyzetben Vlagyimir Putyin addig folytatja az Orosz Birodalom XIII. század óta tartó örökös menetelését, amíg a tengerek vagy az emberek akarata meg nem állítja.

FRANCE - CONFERENCE IN SUPPORT OF UKRAINE AT THE ELYSEE PALACE
Emmanuel Macron francia elnök. Fotó: Hans Lucas/AFP/Xose Bouzas

A tábornok pozitívan nyilatkozott Emmanuel Macron elmúlt hetekben tanúsított háborús magatartásáról. A francia elnök megnyitotta az ajtót a NATO-csapatok Ukrajnába küldése előtt.

Megértette a valóságot, és felismerte, hogy küldetése volt felébreszteni Európát

– jegyzi meg Vincent Desportes tábornok, aki szerint az európai vezetők mostanra feladták az Egyesült Államok védelméről szőtt álmaikat.

Korábban lapunk is megírta, hogy a franciák 65 százaléka támogatja a kötelező katonai szolgálat visszaállítását, ami a mostani fokozódó nemzetközi feszültségek közepette újra fontossá vált – derült ki a  CSA intézet a CNEWS, az Europe 1 és a JDD számára március 24-én, vasárnap közzétett felmérésből.

A katonai szakértő úgy véli: Európa nem áll készen arra, hogy megvédje magát, és egy esetleges Trump-győzelem esetén magára marad, ezért most kell kiépítenünk a harcképességünket – mondta.

Európában nincs olyan haderő-parancsnokság, amely képes lenne nagyobb hadműveletet végrehajtani, a hírszerzési és megfigyelési rendszerek, valamint a nagy hatótávolságú és légvédelmi fegyverek mind amerikaiak, tette hozzá.

Az oroszok tudják, mit akarnak, és azon vannak, hogy meggyengítsék Európát – figyelmeztet a volt tábornok. Szerinte meg kell értenünk, hogy a tegnapi világ eltűnt, a háború visszatért. 

 – Visszatértünk a történelem tragédiájához, és fel kell készülnünk rá.

 

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök 2024. április 8-án fogadja a Szerb Köztársaság elnökét, Alekszandar Vucsicsot a párizsi Elysée-palotában (Fotó: NurPhoto/AFP/Andrea Savorani Neri)

 


 


 


 


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.