Itt a legújabb elképesztő ukrán követelés

Ezúttal az orosz és belarusz turistákon állna bosszút Kijev. Az ukránok bővítenék a büntetőintézkedések listáját.

2024. 04. 06. 11:19
SIMONYTE, Ingrida ; SMIHAL, Denisz
A litván kormány sajtószolgálatának felvételén Ingrida Simonyte litván (j) és Denisz Smihal ukrán miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Vilniusban 2024. április 5-én. (Fotó: MTI/EPA/Litván kormány sajtószolgálata/Laima Penek) Fotó: Laima Penek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna azt javasolja, hogy ne csak az orosz és a belarusz repülőgépeket tiltsák ki az Európai Unió légteréből, hanem a már említett két ország állampolgárai se utazhassanak légiközlekedéssel az EU állami felett. Ukrajna a nemzetközi szankciópolitika részeként javasolta az Oroszországba és Belaruszba irányuló légi tranzit betiltását. Erről beszélt Denisz Smihal.

SIMONYTE, Ingrida ; SMIHAL, Denisz
A litván kormány sajtószolgálatának felvételén Ingrida Simonyte litván (j) és Denisz Smihal ukrán miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Vilniusban 2024. április 5-én. (Fotó: MTI/EPA/Litván kormány sajtószolgálata/Laima Penek)

Az ukrán miniszterelnök szerint országa kezdeményezésének célja, hogy az orosz vállalkozók és turisták ne használhassák saját kényük és kedvük szerint az uniós eget – írja az UNN.

Az az elképzelésünk, hogy az orosz üzletemberek és az orosz turisták ne használhassák kényelmesen, a saját céljaikra az EU égboltját. Az orosz és a belarusz gépek előtt le van zárva a légtér, de kezdeményezzük, és megbeszéltük partnereinkkel azt az elképzelést is, hogy lezárjuk a tranzitot az Oroszországba és az onnan induló, valamint a Belaruszba tartó és onnan érkező járatokra

– mondta a kormányfő.

Megjegyezte, hogy a légi forgalom lezárása megnövelné az oroszok költségeit, és kellemetlenséget okozna a turistáiknak.

Éppen ezért ragaszkodni fogunk az ilyen típusú szankciók bevezetéséhez. Meggyőződésem, hogy litván partnereink, valamint Észtország és Lettország támogatni fogják javaslatunkat. Az Európai Bizottsággal együtt fogunk dolgozni ezen

– tette hozzá Smihal.

Borítókép: A litván kormány sajtószolgálatának felvételén Ingrida Simonyte litván (j) és Denisz Smihal ukrán miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Vilniusban 2024. április 5-én (Fotó: MTI/EPA/Litván kormány sajtószolgálata/Laima Penek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.