Reagált az orosz külügy a haditudósító meggyilkolására

Az újságírói kötelesség becsületes teljesítése miatti bosszúállásnak tekinti a külügyminisztérium az orosz haditudósító meggyilkolását.

2024. 04. 20. 10:52
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Fotó: Anadolu via AFP/Orosz Külügyminisztérium)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dróntámadásban meghalt az Izvesztyija című orosz napilap haditudósítója a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja közelében. A lap azt írta: Szemjon Eremin a 25 hónapja tartó háború során számos heves csatából küldött jelentést Ukrajna keleti régióiból, köztük Mariupolból, amelyet 2022-ben közel három hónapon át ostromoltak az orosz csapatok.

Az újságíró e célzatos és hidegvérű meggyilkolását a Zelenszkij-rezsim ocsmány terrorista természetének újabb megerősítésének tekintjük, amely valóságos hajtóvadászatot nyitott az orosz média képviselői, katonai tudósítók és közéleti személyiségek ellen, akik riportjaik, kommentárjaik és publikációik révén feltárják az igazságot a nemzetközi közösség előtt, és vitathatatlan tényeket mutatnak be a kijevi rezsim fegyveresei által elkövetett bűncselekményekről

– reagált Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a haditudósító halálára.

Zaharova szerint ezt nem lehet másnak tekinteni, mint az újságírói kötelesség becsületes teljesítése miatti bosszúállásnak. 

Követeljük, hogy az illetékes nemzetközi szervezetek és emberi jogi struktúrák azonnal és határozottan ítéljék el egy orosz újságíró újabb brutális meggyilkolását. Szokásos hallgatásukkal szabad kezet adnak a kijevi klikknek arra, hogy újabb, még szörnyűbb terrortámadásokat indítson a média képviselői ellen, és ezáltal cinkosaivá váljanak

– fűzte hozzá az orosz külügyi szóvivő.

Borítókép: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Fotó: Anadolu via AFP/Orosz Külügyminisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.