Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kuleba Biden bűnét is Putyinra kenné

Szerinte az orosz elnök ki akarja siklatni a békekonferenciát, amire egyébként az amerikai elnök nem ér rá elmenni.

2024. 05. 25. 11:30
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (jobbra) és Antony Blinken amerikai külügyminiszter (balra) közös sajtótájékoztatójukon Kijevben 2024. május 15-én
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (jobbra) és Antony Blinken amerikai külügyminiszter (balra) közös sajtótájékoztatójukon Kijevben 2024. május 15-én Fotó: Brendan SMIALOWSKI / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Miért mondják hirtelen orosz források a médiának, hogy Putyin hajlandó megállítani a háborút a jelenlegi harcvonalakon?” – teszi fel a kérdést Kuleba közösségi oldalán. És szerinte a válasz egyszerű.

„Putyin kétségbeesetten próbálja kisiklatni a június 15–16-i svájci békecsúcsot. Fél annak sikerétől. A környezete ezeket a hamis jeleket küldi a tűzszünetre való állítólagos készségről, annak ellenére, hogy az orosz csapatok továbbra is brutálisan támadják Ukrajnát, miközben rakétáik és drónjaik ukrán városokra és közösségekre záporoznak.”

Hozzáteszi, hogy szerinte Putyin „jelenleg nem kívánja befejezni az Ukrajna elleni agresszióját. Csak a globális többség elvi és egységes hangja kényszerítheti arra, hogy a háború helyett a békét válassza. Ezt hivatott elérni a békecsúcs. Ezért fél tőle annyira.”

Kuleba azt azonban elfelejti, a békecsúcsot maga az Egyesült Államok elnöke szabotálja el, hiszen bejelentett Joe Biden, hogy nem vesz részt azon. 

Borítókép: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (jobbra) és Antony Blinken amerikai külügyminiszter (balra) közös sajtótájékoztatójukon Kijevben 2024. május 15-én (fotó: Brendan Smialowski / POOL / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.