Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Tucker Carlson: Nem tudják megállítani Trumpot

A korábbi amerikai elnököt minden vádpontban bűnösnek mondta ki a New York-i esküdtszék. Donald Trump a döntés kihirdetése után kijelentette, hogy az igazi ítéletet a választók mondják ki november 5-én, azaz a választás napján.

Forrás: MTI2024. 05. 31. 7:04
TRUMP, Donald
New York, 2024. május 28. Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetõbíróság tárgyalótermében pere újabb tárgyalási napján, 2024. május 28-án. Trump ellen Alvin Bragg, a demokrata párt színeiben megválasztott kerületi ügyész emelt vádat 2023-ban. MTI/EPA/Reuters pool/Andrew Kelly Fotó: Andrew Kelly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Importáld a harmadik világot, válj a harmadik világgá. Ezt láttuk az imént. Ez nem fogja megállítani Trumpot” – fogalmazott a közösségi oldalán Tucker Carlson amerikai jobboldali véleményvezér azzal kapcsolatban, hogy magyar idő szerint csütörtök éjszaka a New York-i esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek mondta ki Donald Trump volt amerikai elnököt az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetőeljárásban.

Carlson szerint mindez még mindig kevés lesz ahhoz, hogy a republikánus politikust ellehetetlenítsék az elnökválasztás előtt. „Ez a világ legigazságosabb igazságszolgáltatási rendszerének végét jelenti. Bárki, aki megvédi ezt az ítéletet, veszélyt jelent rád és a családodra” – tette hozzá.

A New York-i bíróságon ismertetett esküdtszéki döntés hathetes tárgyalási sorozatot zárt le. A védelemnek lehetősége van fellebbezésre. A 12 tagú esküdtszék mintegy 11 órán át tartó vita után jutott egyhangú döntésre – közölte a részleteket az MTI. Juan Merchan bíró a büntetés mértékének közzétételét július 11-re tűzte ki, ami négy nappal előzi meg a Republikánus Párt elnökjelölő konvenciójának kezdetét, amelyen hivatalossá kell tenni a párt elnökjelöltjét.

Donald Trump az esküdtszék ítéletének kihirdetése után a bíróság előtt elcsaltnak nevezte a teljes bűnvádi eljárást, amit véleménye szerint a Biden-adminisztráció indított annak érdekében, hogy politikai ellenfelének kárt okozzon.

A nem hivatalos republikánus elnökjelölt a vádat kezdeményező demokrata párti kerületi ügyészt, Alkvin Bragget Soros-által támogatott ügyésznek nevezte, és kijelentette, hogy az igazi ítéletet a választók mondják ki november 5-én, azaz a választás napján. Joe Biden amerikai elnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampánycsapata közleményben reagált az esküdtszék döntésére, ami szerint az New York-i bírósági eljárás azt mutatta meg, hogy senki nem áll a törvények felett.

„Donald Trump tévesen hitte azt, hogy soha nem szembesül majd a törvény saját hasznára való megsértésének következményeivel” – olvasható a közleményben, ami hozzáteszi, hogy „egyetlen mód van Donald Trumpot az Ovális Irodától távol tartani: a szavazóurnáknál”.

 A bíróság épülete előtt csütörtökön Donald Trump támogatói és ellentüntetők is összegyűltek. A két csoport között kisebb dulakodás is kialakult, mielőtt a rendőrség szétválasztotta volna őket.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróság tárgyalótermében a pere újabb tárgyalási napján, 2024. május 28-án (Fotó: MTI/EPA/Reuters/Andrew Kelly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.