Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Zelenszkij ismét azonnali segítséget kér

Volodimir Zelenszkij Telegram-oldalán kér mielőbbi segítséget Ukrajna szövetségeseitől és partnereitől az országára nehezedő orosz nyomás ellensúlyozására. „A szükséges fegyvereknek minél hamarabb katonáink kezébe kell kerülniük” – figyelmeztetett az ukrán elnök, akinek egyébként lejárt a mandátuma.

2024. 05. 22. 13:58
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Fotó: Roman PILIPEY Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenség megsemmisítéséhez, az orosz nyomás visszaszorításához és az Ukrajna számára szükséges eredmények eléréséhez azonnali segítségre van szükségünk partnereinktől. A szükséges fegyvereknek mielőbb katonáink kezébe kell kerülniük és működőképeseknek kell lenniük. Csak így tudjuk biztosítani az eredményeket – amire mindannyiunknak szüksége van.

– írta Telegram oldalán az ukrán elnök.

Hozzátette: hálás minden országnak és vezetőnek, aki ezt megérti, és a lehető leggyorsabban végrehajtja a megállapodásokat, hogy együtt védhessék meg magukat. 

Köszönöm minden katonánknak, akik a kemény orosz nyomás és a helyzet minden nehézsége ellenére most Ukrajna biztonságát szavatolják.

– folytatta Zelenszkij. 

Az elmúlt időszakban a kijevi vezető több pánikszerű kijelentést tett. Ezek közé tartozott az is, hogy NATO-tagállamok vadászgépeivel védené az ukrán légteret. Idegessége viszont valamelyest érthető, hiszen Volodimir Zelenszkij elnök mandátuma hétfőn lejárt, ami azt jelenti, az országnak nincs megválasztott elnöke. A voksolásra idén tavasszal kellett volna sort keríteni, ám az alkotmányra hivatkozva az orosz–ukrán háborúra való tekintettel az elnökválasztást nem írták ki. Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója lapunknak ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy az ellenzék kaphat az alkalmon és megpróbálhatja elmozdítani Zelenszkijt az elnöki székből. 

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP/Roman Pilipey)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.