Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A külügyminiszter képviseli Törökországot az Ukrajnáról szóló svájci konferencián

Hakan Fidan török külügyminiszter fogja képviselni Ankarát az Ukrajnáról szóló svájci konferencián.

Forrás: TASZSZ2024. 06. 09. 19:49
Hakan Fidan török külügyminiszter részt vesz a török-öböl menti együttműködési tanács (GCC) külügyminisztereinek 6. magas szintű stratégiai párbeszédének ülésén a katari Dohában 2024. június 9-én.
Hakan Fidan török külügyminiszter részt vesz a török-öböl menti együttműködési tanács (GCC) külügyminisztereinek 6. magas szintű stratégiai párbeszédének ülésén a katari Dohában 2024. június 9-én. Fotó: Arda Kucukkaya / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hakan Fidan török külügyminiszter fogja képviselni Ankarát az Ukrajnáról szóló svájci konferencián – írja a TASZSZ orosz hírügynökség a TRT Haber televíziós hírcsatornára hivatkozva. Törökország azonban hivatalosan még nem közölte, hogy ki fogja képviselni a konferencián.

Ha a tévécsatorna információi igaznak bizonyulnak, a török csúcsdiplomata Olaszországból Svájcba utazik, ahová Recep Tayyip Erdogan elnököt kíséri el a június 13. és 15. között tartandó G7-csúcstalálkozóra 

– teszik hozzá.

A svájci szövetségi külügyminisztérium korábban közölte, hogy több mint 160 küldöttséget hívott meg a június 15–16-i burgenstocki Ukrajnáról szóló konferenciára, köztük a G7- és a G20-csoportok, valamint a BRICS-országoknak a delegációit. Oroszország a svájci hatóságok szerint nincs a meghívottak között.

Borítókép: Hakan Fidan török külügyminiszter részt vesz a török-öböl menti együttműködési tanács (GCC) külügyminisztereinek 6. magas szintű stratégiai párbeszédének ülésén a katari Dohában 2024. június 9-én (Fotó: AFP/Anadolu/Arda Kucukkaya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.