Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az ukrán kormány megtiltotta a légkondicionáló használatát a közintézményekben

Az ukrán kabinet elrendelte, hogy a minisztériumok, a központi hatóságok és a regionális államigazgatási szervek nem használhatják a légkondicionáló berendezéseket, valamint a kültéri világítást az állami épületek környékén, jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök.

Forrás: Interfax.ua2024. 06. 10. 10:00
Daily Life In Bangkok, Thailand
Sok klímaberendezés üzemel egy irodahelyiségben. Fotó: Matt Hunt Forrás: NurPhoto/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország folytatja az energiaszektorunk elleni támadásait. Az energiarendszer sértetlen, azonban még mindig jelentős hiány van. Ez azt jelenti, hogy kevesebb áramot tudunk termelni, mint amennyit elfogyasztunk. A helyzet javítása érdekében két oldalról dolgozunk. Helyreállítjuk és bővítjük a termelést, miközben csökkentjük a fogyasztást

– mondta Smihal egy pénteki kormányülésen.

Ukrajna miniszterelnöke, Denisz Smihal 2024. május 14-én részt vesz az Egyesült Államok külügyminiszterével a kijevi miniszterelnöki hivatalban tartott megbeszélésen. (Fotó: AFP/Brendan SMIALOWSKI)
Ukrajna miniszterelnöke, Denisz Smihal 2024. május 14-én részt vesz az Egyesült Államok külügyminiszterével a kijevi miniszterelnöki hivatalban tartott megbeszélésen. Fotó: AFP

A miniszterelnök azt hangsúlyozta, hogy minden hatóság feladata a villamosenergia-fogyasztás csökkentése, írta az Interfax.ua.

– A mai napon elfogadjuk az erről szóló kormányrendeletet. A minisztériumoknak, a központi hatóságoknak, a regionális államigazgatási szerveknek a légkondicionáló berendezéseket nem szabad használniuk csakúgy, mint a kültéri világítást sem – tette hozzá.

A kormány azt javasolta, hogy a bűnüldöző szervek, az igazságszolgáltatás és más kormányzati szervek is hasonló lépéseket tegyenek, a helyi hatóságok pedig korlátozzák a közvilágítást. A vállalkozásokat is arra ösztönzik, hogy korlátozzák a légkondicionálók és más, a termelési tevékenység szempontjából nem szükséges berendezések használatát.

Kivételként a légkondicionálók használatát nem korlátozzák a kórházakban és ott sem, ahol az mindenképpen szükséges. A miniszterelnök emellett köszönetet mondott mindazoknak, akik felelősségteljesen fogyasztják az áramot.

Tarasz Melnyicsuk, a Miniszteri Kabinet képviselője táviratban tájékoztatta erről a minisztériumokat és a végrehajtó hatalom más központi szerveit, az azok irányítási körébe tartozó állami vállalkozásokat és szervezeteket.

Füst száll fel az orosz csapatok által a CHP ellen végrehajtott rakétatámadás helyszínén a főváros, Kijev, Ukrajna fővárosa, Kijev Deszjanszkij kerületében. (Fotó:NurPhoto/AFP/Yevhen Kotenko)
Füst száll fel az orosz csapatok által végrehajtott rakétatámadás helyszínén Kijev Deszjanszkij kerületében. Fotó: NurPhoto/AFP/Yevhen Kotenko

Az ukrán energetikai létesítményekben keletkezett károkról eltérő becslések születtek. A minap Smihal megjegyezte, hogy Ukrajna eddig nagyjából 9,2 gigawatt áramtermelő kapacitást veszített el, és a károk helyreállítása valószínűleg évekbe telik. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter korábban azt mondta, hogy az orosz csapások az elektromos hálózat felét megrongálták, míg Olekszij Kucserenko volt infrastrukturális miniszter május végén azt állította, hogy az energiatermelő kapacitás kilencven százaléka megsemmisült.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: NurPhoto/AFP/Matt Hunt)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.