Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Kiderült hány orosz katona harcol az ukrán fronton

Putyin megnevezte a különleges műveleti övezetben tartózkodó katonák számát. Mit mondott még az elnök az orosz harcosokról?

Forrás: Lenta.ru2024. 06. 15. 7:09
Vlagyimir Putyin orosz elnök a "Hősök ideje" program keretében, amelynek célja, hogy a veteránokat magas rangú állami pozíciókba integrálják, a moszkvai területen található Szolnyecsnogorszkban találkozik a katonák tagjaival 2024. június 14-én.
Vlagyimir Putyin orosz elnök a "Hősök ideje" program keretében, amelynek célja, hogy a veteránokat magas rangú állami pozíciókba integrálják, a moszkvai területen található Szolnyecsnogorszkban találkozik a katonák tagjaival 2024. június 14-én. Fotó: Alexander KAZAKOV / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a „Hősök ideje” program résztvevőivel folytatott beszélgetésen elmondta a különleges katonai művelet övezetében tartózkodó katonák számát – írja a Lenta.ru. Az orosz elnök elmondta, hogy körülbelül 700 ezer katona tartózkodik azon a területen.

2024 januárjában Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács alelnöke azt mondta, hogy 2023-ban 500 ezer ember kezdett szolgálatot a különleges műveleti övezetben – jegyzi meg a Lenta.ru.

Június 7-én Putyin egy oroszországi új mozgósítással kapcsolatos kérdésre válaszolt. Az államfő hangsúlyozta, hogy a vezérkar által választott taktikát figyelembe véve Moszkvának nincs szüksége mozgósításra. Az elnök emlékeztetett arra, hogy 2023-ban több mint 300 ezren csatlakoztak „mindenféle mozgósítás nélkül” az orosz fegyveres erőkhöz.

Az államfő megjegyezte, hogy a hatóságok már gondolkodnak azon, hogyan szervezzék és támogassák mindazokat, akik a különleges katonai műveleti övezetben befejezik szolgálatukat.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a „Hősök ideje” program keretében, amelynek célja, hogy a veteránokat magas rangú állami pozíciókba integrálják, a moszkvai területen található Szolnyecsnogorszkban találkozik a katonák tagjaival 2024. június 14-én (Fotó: AFP/Alexander Kazakov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.