Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Legalább egy ember meghalt, tizenketten megsérültek, hatan kórházba kerültek a rakétatámadás után

Egy kilencemeletes lakóépület összeomlott, lakhatatlanná vált.

2024. 06. 29. 10:02
Rakétatámadás következtében összedőlt egy kilencemeletes ház Dnyiproban, Ukrajnában
Rakétatámadás következtében összedőlt egy kilencemeletes ház Dnyiproban, Ukrajnában Forrás: Telegram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dnyipróban egy kilencemeletes lakóépület egy része összeomlott egy robbanás után. A lakóház négy emelete megsemmisült. Legalább egy ember meghalt, 12 ember megsérült, hatan kórházba kerültek – erről a Telegram-csatornáján számolt be a Dnyipropetrovszki regionális államigazgatás vezetője, Szergej Liszak. Azt mondta, hogy a robbanást rakétacsapás okozta. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sürgette a nyugati országokat, szállítsanak több légvédelmi rendszert, hogy megbízható légpajzsot hozzanak létre és megakadályozzák a városok elleni támadásokat – írja a Lenta.ru. Korábban a Financial Times saját forrásaira hivatkozva azt állította, hogy az USA, Izrael és Ukrajna tárgyalásokat folytat akár nyolc elavult Patriot légvédelmi rendszer Kijevbe történő szállításáról. A terv szerint Izrael először az USA-nak adja el a rendszereket, majd azokat átadják az Ukrán Fegyveres Erőknek (AFU)- jegyzi meg az orosz lap.

A román fegyveres erők Patriot rakétaindító rendszere hadgyakorlat közben a Fekete-tenger melletti Constanta közelében lévő Corbu melletti Capu Midia gyakorlótéren 2023. november 15-én. A NATO-tag Románia 2024. június 20-án jelentette be, hogy Patriot rakétarendszert küld Ukrajnába, hogy segítse az orosz invázió elleni harcot.
A román fegyveres erők Patriot rakétaindító rendszere hadgyakorlat közben. Fotó: AFP/Daniel Mihailescu

Ezt az információt hivatalos szinten nem erősítették meg. Ugyanakkor Denisz Smjhal ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy Németország, Románia és Hollandia egy-egy Patriot-rendszert és további rakétákat adna a köztársaságnak a rendszerekhez, hogy készletet képezzenek. Berlin IRIS–T és Gepard légvédelmi rendszereket is küld. A szállítások ütemezését nem pontosították – foglalja össze a lap.

Borítókép: Rakétatámadás következtében összedőlt egy kilencemeletes ház Dnyipróban, Ukrajnában (Forrás: Telegram)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.