Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Peszkov üres időtöltésnek nevezte az Ukrajnáról szóló svájci csúcstalálkozót

A Kreml szóvivője kulcsfontosságúnak nevezte, hogy Oroszország folytatja a különleges katonai műveletet. „A legfontosabb számunkra, hogy elérjük a kitűzött célokat” – mondta.

Forrás: Izvesztyija2024. 06. 06. 21:45
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője részt vesz az orosz elnök és a bahreini király találkozóján a moszkvai Kremlben 2024. május 23-án.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője részt vesz az orosz elnök és a bahreini király találkozóján a moszkvai Kremlben 2024. május 23-án. Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tartalmát tekintve az Ukrajnáról szóló svájci csúcstalálkozó egy abszurd összejövetel, amely arra van ítélve, hogy meglehetősen üres időtöltés legyen. Ezt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője mondta az Izvesztyija című lapnak a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon. Ugyanakkor – mondta – a Nyugat továbbra is minden lehetséges eszközzel igyekszik meggyőzőbbé tenni a csúcstalálkozót.

Mit azt korábban a Magyar Nemzet is megírta, a békekonferenciának nevezett svájci találkozóra Oroszország nem kapott meghívást, és ezért például Kína is távol marad. – Természetesen szorosan figyelemmel fogjuk kísérni – jelentette ki. Hozzátette, hogy értelmezik az ott elhangzottakat, és csak azok után vonnak le következtetéseket. – A legfontosabb számunkra, hogy elérjük a kitűzött célokat – tette hozzá Peszkov.

Oroszországnak megvannak az eszközei az Ukrajnába irányuló nyugati fegyverszállítások ellensúlyozására

– jelentette ki a szóvivő. Vlagyimir Putyinnak a hírügynökségek vezetőivel tartott találkozón tett kijelentését kommentálta a szóvivő, miszerint Oroszország figyeli a Nyugat kollektív F–16-os vadászrepülőgépek szállítására vonatkozó tervekkel kapcsolatos nyilatkozatokat.

Minden egyes újabb szállítmány a feszültség eszkalálódásának újabb fordulója, és a felelősség ezért az újabb fordulóért azokat az országokat terheli, amelyek ezt kezdeményezik

– mondta Peszkov. Azt is megjegyezte, hogy a kijevi rezsim minden ajtót bezárt a tárgyalási folyamat előtt.

Ha komolyan beszélgetünk Kijevvel, és megpróbálunk politikai és diplomáciai eszközökkel megegyezni, akkor felmerül a kérdés – kivel tárgyaljunk?

 – fűzte hozzá. Úgy vélte, Oroszország most nem lát választ erre a kérdésre. – Nyilvánvaló, hogy a Nyugat el fogja távolítani Zelenszkijt az államfői posztról – hívta fel a figyelmet. A Kreml szóvivője arra utalt, hogy a Nyugat Zelenszkijt használja fel, és az ő segítségével próbál népszerűtlen döntéseket végrehajtani Ukrajnában.

Azzal, hogy bevezette az alacsonyabb mozgósítási korhatárt, még nagyobb negatív hullámot fog kiváltani az ukrán társadalomban. Zelenszkij sok anya ellenségévé válik, akik el fogják veszíteni a fiaikat

 – jelentette ki az orosz elnöki szóvivő.

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője részt vesz az orosz elnök és a bahreini király találkozóján a moszkvai Kremlben 2024. május 23-án. (Fotó: AFP/JURI KOCHETKOV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.