Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Sötét kilátások: egyre valószínűbb, hogy Izrael is beszáll az orosz–ukrán konfliktusba

Benjamin Netanjahu eddig visszautasította Ukrajna katonai segítségre vonatkozó kéréseit, most azonban tárgyalásokba kezdtek a felek.

Forrás: Mandiner2024. 06. 28. 10:36
NETANJAHU, Benjámin; BLINKEN, Antony
Jeruzsálem, 2024. június 10. Az izraeli kormány sajtóirodájának képén Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (j) Antony Blinken amerikai külügyminisztert fogadja Jeruzsálemben 2024. június 10-én. MTI/EPA/Az izraeli kormány sajtóirodája/Amos Ben Gershom Fotó: Amos Ben Gershom
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael, Ukrajna és az Egyesült Államok tárgyalásokat folytatnak arról, hogy Kijevet nyolc Patriot légvédelmi rendszerrel támogassák az orosz támadások elleni védelem érdekében. A lap szerint Izrael és Ukrajna között közvetlen tárgyalások is folytak,

a megbeszéléseken Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter és Antony Blinken amerikai külügyminiszter is részt vett.

NETANJAHU, Benjámin
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök az izraeli parlament ülésén Jeruzsálemben 2024. június 10-én. A kneszet a nap folyamán megszavazta az ultraortodoxok katonai felmentését engedélyező javaslat elfogadási eljárásának folytatását. (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

A Mandiner cikke szerint az Index a Financial Times-ra hivatkozva azt írja pénteki cikkében: a nyolc darab M901 PAC-2 tipusú Patriot-üteg régebbi, mint a jelenleg Ukrajnában használt PAC-3-asok, elemzők azonban úgy vélik, hogy a PAC-2 teljes mértékben kompatibilis a PAC-3-mal. Izrael megfelelő mennyiségű elfogórakétával rendelkezik ezekhez a fegyverekhez, amelyek nagyobb hatótávolsággal és nehezebb robbanófejjel bírnak.

Ez alkalmassá teheti őket arra, hogy elfogják az orosz repülőgépeket, 

amelyek a frontvonal túloldaláról irányított légibombákat lőnek ki ukrán városokra és katonai objektumokra.

A portálon kiemelik: Izrael eddig visszautasította Ukrajna katonai segítségre vonatkozó kéréseit, most azonban, legalábbis a fegyverszállítások szintjén, belépne a konfliktusba.

Borítókép: Az izraeli kormány sajtóirodájának képén Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök (jobbra) Antony Blinken amerikai külügyminisztert fogadja Jeruzsálemben 2024. június 10-én. (Fotó: MTI/EPA/Az izraeli kormány sajtóirodája/Amos Ben Gershom)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.