Zelenszkij szerint egy olyan rendezvény vethet véget a háborúnak, ahol Oroszország ott sem lesz

Ukrajna elnöke Szingapúrban: A diplomácia kudarca miatt tört ki a háború, de a svájci békecsúcs véget vethet ennek.

Forrás: wpolityce.pl2024. 06. 02. 12:35
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a 21. Shangri-La párbeszéd csúcstalálkozóján a szingapúri Shangri-La Hotelben 2024. június 2-án.
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Diplomáciai kudarcok sorozata” vezetett az ukrajnai háború kitöréséhez, de a békecsúcs formájában megvalósuló diplomácia véget vethet a háborúnak – mondta Volodimir Zelenszkij elnök a szingapúri biztonsági fórumon. Az ukrán vezető szavait tolmácsoló wPolityce megjegyzi, hogy Ukrajna köztársasági elnöke szombaton a Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézetének (IISS) meghívására érkezett Szingapúrba.

Oroszország olyan háborút indított, amelyet Ukrajna soha, soha nem akart vagy provokált, és amely Európa második világháború óta legtragikusabb konfliktusává fajult. Mindezt sorozatos diplomáciai kudarcok okozták

– mondta az egybegyűlt közönségnek, amely hosszas tapssal fogadta.

Amikor egységre volt szükség, a világ megosztott, amikor merész döntésekre volt szükség, sokan elégedettek voltak a status quóval

– tette hozzá.

Zelenszkij azonban úgy értékelte, hogy jelenleg a legtöbb ország hajlandó és képes együttműködni a biztonság területén a katonai koalíciók létrehozásától a humanitárius segítségnyújtásig.

Egyébként az oroszokon kívül Kína és Biden amerikai elnök is távol marad a svájci konferenciától

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a 21. Shangri-La párbeszéd csúcstalálkozóján a szingapúri Shangri-La Hotelben 2024. június 2-án. (Fotó: Nhac Nguyen/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.