A brit légierő gépét észlelték Ukrajna felett

Három sérültje volt az ukrán dróntámadásoknak Oroszország Kurszki régiójában. A Flightradar adatai szerint a brit légierő egyik gépét Ukrajna légterében észlelték.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 07. 17. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrán dróntámadások következtében sérült meg három ember az oroszország Kurszki régiójában található Novoivanovka faluban – írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség Alekszej Szmirnovra, a Kurszki terület megbízott kormányzójára hivatkozva. A sérülteket kórházba szállították.

Drón
Drón. Forrás: Pixabay

A mai napon a Szudzsanszkij járásban lévő Novoivanovka faluban ukrán drónok megtámadtak egy teherautót. A gépkocsi vezetője megsebesült. Ugyanezen a településen egy mezőgazdasági vállalkozás két dolgozója megsérült egy dróntámadás miatt. Valamennyi sérültet a szudzsanszkiji járási kórházba szállították, ahol jelenleg is kezelik őket

– áll a kormányzó közleményében.

Szintén a RIA Novosztyi adott hírt arról, hogy a Flightradar adatai szerint a brit légierő Grob G120TP–A Prefect T1 típusú kiképző- és berepülőgépét Ukrajna légterében, többek között Harkiv közelében észlelték.

A szolgálat szerint a repülőgép kedden tűnt fel Ukrajna Kirovográdi régiója felett, átrepült Harkiv, Szumi, Mikolajiv és Csernyihiv régiók légterén, valamint a Donbász és a Zaporizzsjai régió ukrán ellenőrzés alatt álló részei felett is észlelték. 

 

Borítókép: Drón (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.