Békemisszió: Donald Trump köszönetet mondott Orbán Viktornak

A volt amerikai elnök a magyar miniszterelnökkel tárgyalt csütörtök este. Orbán Viktor a békemissziója részeként Donald Trumppal találkozott.

2024. 07. 12. 6:26
ORBÁN Viktor; TRUMP, Donald
Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt a béke lehetőségeiről Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békemissziója részeként Donald Trumppal tárgyalt Orbán Viktor. Mint arról lapunk korábban már beszámolt, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke a volt amerikai elnökkel a béke lehetőségeiről egyeztetett.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. július 11-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (balra) és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. július 11-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A kormányfő az X-en a találkozó kapcsán úgy fogalmazott: 

Békemisszió 5.0. Megtiszteltetés volt ma meglátogatni Donald Trump elnököt Mar-a-Lagóban.

Orbán és Trump a békéről egyeztettek.

A nap jó híre: ő meg fogja oldani

– húzta alá a magyar miniszterelnök.

A miniszterelnök bejegyzésére reagálva Donald Trump a közösségi oldalán kiemelte:

Köszönöm Viktor. Legyen béke, gyorsan. Túl sok ember halt meg egy háborúban, aminek soha nem lett volna szabad elkezdődnie!

Orbán Viktor a békemissziója részeként korábban Kijevben, Moszkvában, Pekingben és Washingtonban tárgyalt.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (jobbra) és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. július 11-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.