Orosz–ukrán háború: Moszkva drónokkal és rakétákkal támadott

Oroszország öt rakétát és húsz drónt indított Ukrajna ellen az éjszaka folyamán, melyek közül az ukrán légierő tizennégy drónt sikeresen lelőtt – közölte az ukrán légierő szerdán.

Forrás: MTI2024. 07. 10. 9:12
Donyecki terület, 2024. július 1. Az Ocsi felderítõ egység ukrán katonái a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó front közelében 2024. július 1-jén, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/AP/Jevhen Maloletka Fotó: Jevhen Maloletka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az odesszai régióban található kikötői infrastruktúrát célzó támadások mellett a rivnei régióban egy erőművet is támadás ért – közölte az ukrán energetikai vállalat. A rivnei kormányzó, Olekszandr Koval elmondása szerint a támadások következtében ideiglenes áramkimaradások léptek fel, ám személyi sérülés nem történt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mindeközben ígéretet tett arra, hogy újjáépítik a Kijevben súlyosan megrongálódott gyermekkórházat, amelyet a héten ért rakétatalálat.

Már mintegy 100 millió hrivnyát (mintegy 893 millió forint) különítettek el a kórház támogatására, és még további 300 millió hrivnyát (2,7 milliárd forint) terveznek e célra a jövőben.
A hétfői rakétacsapások során több mint negyven ember vesztette életét és több mint százan megsérültek. A gyermekkórház elleni támadás nemzetközi felháborodást váltott ki, az ENSZ Biztonsági Tanácsa is elítélte a történteket. Moszkva az ukrán válaszreakciót PR-trükknek nevezte, és egy célt tévesztett ukrán rakétát okolt a kórház megrongálódásáért. A NATO további légvédelmi rendszereket ígért Ukrajnának.

Borítókép: Az Ocsi felderítő egység ukrán katonái a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó front közelében 2024. július 1-jén (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.