Afrikában állomásozó orosz zsoldosokat dobnak át a kurszki frontra

Burkina Fasóból érkezik az erősítés az ukrán betöréssel szemben.

Forrás: MTI2024. 08. 30. 22:46
Ukrajna, 2024. augusztus 24. Az ukránok kurszki támadássorozata során hadifogságba esett orosz katonák egyike egy ukrajnai börtönben 2024. augusztus 23-án. A kurszki és az azzal határos belgorodi régióban már több mint 121 ezer orosz hagyta el az otthonát, miután augusztus 6-án az ukrán erõk a meglepetésszerû betörést indítottak. A támadás során több, mint ezer négyzetkilométer orosz területet és több tucat települést vontak ellenõrzésük alá Oroszországban. MTI/EPA/Maria Senovilla Fotó: Maria Senovilla
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Burkina Fasóban állomásozó orosz zsoldosok távoztak a nyugat-afrikai országból, hogy Kurszk orosz várost védelmezzék az ukrán erőkkel szemben – közölte parancsnokuk az AFP francia hírügynökséggel.

A Telegramon adott interjúban Viktor Jermolajev, a Medve nevű dandár parancsnoka megerősítette, hogy a legénység egy része Oroszországba megy harcolni. „Láttuk, hogy az ukránok a háborút választották – fejtegette a parancsnok. – A háború a szakmánk. (.) Nincs nagyobb megtiszteltetés egy orosz harcos számára, mint a haza anyácska védelme” – tette hozzá.

Viktor Jermolajev nem volt hajlandó a feladatokról beszélni, de megerősítette, hogy a dandár eredeti létszáma 300 fő volt. Mint írta, egyesek maradnak, támaszpontjaik és ingatlanjaik, felszereléseik és lőszereik vannak, nem visznek mindent vissza Oroszországba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.