Amerikai politikai rendszert hozna létre Zelenszkij Ukrajnában?

Koncentrációs táborrá vált Ukrajna, ahol a másként gondolkodókat kiirtják – véli Viktor Medvedcsuk elüldözött ukrán ellenzéki vezető. A politikus szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök teljesen amerikai politikai rendszert hozna létre.

2024. 08. 30. 16:16
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek adott amerikai megbízás lényege, az instabilitás megteremtése Kelet-Európában és Oroszország gyengítése. Ez nagyon hasonlít Izrael szerepéhez a Közel-Keleten – mutatott rá a Szmotrim orosz hírportálon megjelent véleménycikkében Viktor Medvedcsuk, korábban az Ukrajnában betiltott Ellenzéki Platform – Az Életért párt, jelenleg a Másik Ukrajna mozgalom vezetője.

Volodimir Zelenszkij ukrán és Joe Biden amerikai elnök
Volodimir Zelenszkij ukrán és Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

Zelenszkij teljesen amerikai politikai rendszert hozna létre az országban – szögezte le az oroszbarát ukrán politikus.

Az elüldözött ellenzéki vezető szerint, akit Zelenszkij megfosztott parlamenti mandátumától és állampolgárságától is, Ukrajna gyakorlatilag koncentrációs táborrá vált, a másként gondolkodókat kiirtják.

Vajon szavaztak volna a függetlenségre az ukrán emberek a Szovjetunió szétesésekor, ha tudták volna, hogy ez következik?

– tette fel a kérdést Medvedcsuk.

Zelenszkij mindenáron le akar sújtani azokra, akik el akarják hagyni az országot az orosz–ukrán háború alatt, de nem gondol arra, hogy normális körülményeket kell teremteni, hogy az emberek ne meneküljenek el – világított rá a politikus.

Az ukrán államfő attól tart, hogy a bűnös rendszeréből elmenekült ukránok hazatérnek, és megdöntik klikkjét – írja az ellenzéki vezető.

Zelenszkij valószínűleg Izraelt tekinti példának, csakhogy a zsidó állam és Ukrajna között lényeges különbségek vannak. Izrael mindig is arról volt híres, hogy gondoskodik katonáiról, civiljeiről, és mindig is saját erejére támaszkodott. Izrael soha nem hurcolt erőszakkal embereket a hadseregbe, és nem hagyta őket harcolni egy erősebb és jobban felfegyverzett ellenféllel szemben. Izrael soha nem folytatott arabellenes propagandát, és soha nem próbálta a muszlimokat a zsidóságra téríteni, a mecseteket ellenőrizni, a szellemi központoktól elválasztani – sorolja Medvedcsuk.

Míg Izrael olyan gazdaságot és államot épített, ahova sokan akarnak kivándorolni, Zelenszkij koncentrációs táborrá tette Ukrajnát, ahonnan menekülni akarnak az emberek – hangsúlyozza a politikus.

Az elüldözött ukrán ellenzéki vezető korábban egy interjúban annak a véleményének adott hangot, hogy Ukrajna néhány éven belül egyesülhet Oroszországgal.

Az ukránok önrendelkezési jogon alapuló reintegrációs folyamata elindult, és tíz éven belül megvalósul. Az ukránok elkerülhetetlenül újraegyesülnek Oroszországgal

– tette hozzá Medvedcsuk.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.