„Férfiak nőket vernek az olimpián”

Georgi Markov, a hazánkban is ismert volt alkotmánybíró, a Bolgár Olimpiai Bizottság egykor alelnöke közösségi oldalán dühösen reagált a női olimpiai ökölvívás legújabb botrányára.

2024. 08. 02. 14:42
Paris, 2024. augusztus 1.
Az algériai Imane Helif (j) és az olasz Angela Carini a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi ökölvívótornája 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntõjében az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén. Helifet a 2023-as világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárták.
MTI/AP/John Locher
Az algériai Imane Helif és az olasz Angela Carini a 2024-es párizsi nyári olimpia női ökölvívótornája 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében Fotó: John Locher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy algériai férfi ökölvívó versenyez a nők között, és eltörte egy olasz sportolónő orrát” – utalt Markov Imane Helifre, aki a 66 kilós súlycsoport negyeddöntőjében 46 másodperc alatt végzett Angela Carinivel. „Meloni tiltakozik, de hiába. Pusztába kiáltott szó. Soros, Biden, Harris, Macron, Scholz, Ursula, Tusk, Weber juttattak ide bennünket” – írta a volt alkotmánybíró közösségi oldalán, amelyet a bolgár Epicenter.bg hírportál is átvett. 

A neoliberális progresszívek rosszabbak, mint a kommunisták. Azok legalább nem engedték be a késelő migránsokat, a harmadik nem őrületét és a nőket verő férfiakat az olimpiákra

– állapítja meg a volt alkotmánybíró.

Markov megemlítette, hogy a botrány kiverte a biztosítékot a választások előtt álló Amerikában is. „Biden és Harris hallgat az ügyről. Tegnap hatályba lépett az 1972-es nemi diszkriminációról szóló törvény kilencedik módosítása. Augusztus 1-jétől azok a férfiak, akik kimondják, hogy nőnek érzik magukat, teljes hozzáférést kapnak a női öltözőkhöz, fürdőkhöz stb. Ehhez elég, ha deklarálják ezt az érzésüket. A biológiai névmásokat alkalmazni fogják, amennyiben nem, ez súlyos következményekkel járó gyűlöletbeszédnek minősül. Nem véletlen, hogy éppen húsvétkor gratulált Biden a transznemű embereknek”.

Az egykori bolgár parlamenti képviselő felidézte az amerikai republikánus elnökjelölt kommentjét az ügyben: Trump ragaszkodott ahhoz, hogy ha elnök lesz, nem fogja támogatni a férfiak részvételét a női versenyeken, mert ez egy őrült és tisztességtelen valóság. „Meg fogom védeni a nőket és a lányokat” – mondta a Fox News műsorában, hozzátéve: „Nem fogom megengedni, hogy a Los Angeles-i olimpia kigúnyolja a kereszténységet, mint ahogy a párizsi játékok hírhedt megnyitója tette ezt.”

Bravó Sztefka Kosztadinovának (a női magasugrás korábbi világrekordere) és a Bolgár Olimpiai Bizottságnak, amiért reagáltak a férfiak női sportágakban való részvétele ellen. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Soros-bérencei megvédték az algériai ökölvívót, aki majdnem agyonvert egy női versenyzőt. Szégyen! Tünés! Mondjanak le!

– írta felháborodva Georgi Markov. 

Borítókép: Az algériai Imane Helif és az olasz Angela Carini a 2024-es párizsi nyári olimpia női ökölvívótornája 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén (Fotó: MTI/AP/John Locher)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.